Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől ad a tápegység fura hangot?

Mitől ad a tápegység fura hangot?

Figyelt kérdés

Olyan, mint a rossz traktor, gondolom bekrepált a ventillátor...Lehet valamit csinálni vele, vagy új táp, esetleg szerelő? Mit javasoltok?

köszönöm:)

2010. ápr. 28. 14:41
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és kb 5 éves a gép...nem tudom, ennyi idő alatt mennyire döglik ki egy tápegység
2010. ápr. 28. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Ventit is lehet cserélni benne. Gondolom már nem garanciás. Vezsel bele egy ventit és ráforrasztod a régi helyére.
2010. ápr. 28. 14:46
 3/10 A kérdező kommentje:
Ilyen sufnituningban nem vagyok jó, inkább nem forrasztgatnék:D
2010. ápr. 28. 14:49
 4/10 anonim válasza:

Olyan 10.000 körül van egy új táp.

Itt találsz párat: [link]

2010. ápr. 28. 15:03
 5/10 anonim ***** válasza:

10000 körül??? :))

Az kicsit sok, 3-4000 ért is kapsz megfelelőt.

2010. ápr. 28. 15:58
 6/10 A kérdező kommentje:
És mennyire nehéz ezt beszerelni?:) Mondjuk forrasztani igaz, hogy nem tudok, de azért, ha nem muszáj, nem cipelném el a boltba az egész gépet:)
2010. ápr. 28. 16:05
 7/10 anonim ***** válasza:
3-5000-ért is kapsz olcsóbb tápot, de a jobbak, erősebbek, és nem utolsó sorban halkabbak tényleg 10000 körül mozognak. A táp cseréje se nehéz, általában 4 csavar tartja, a csatlakozókat meg nem lehet felcserélni. Ha ventilátort cserélsz, az se nehéz dolog, sokszor forrasztani se kell, mert szabvány csatlakozók vannak, beviszed a régit, és veszel egy ugyanolyan csatlakozójút, ugyanolyan méretben. Ha meg forrasztani kell, színhelyesen beforrasztod, illetve fekete a -, piros a+. Ha van sárga, akkor az a harmadik helyre, de nem jellemző tápokban, csak a drágábbaknál. Viszont akár új venti, akár új táp, egy kis "sufnituningot" megéri elvégezni, WD-40-et ha fújsz a ventillátorba, lassítja a kopást, továbbá havonta sűrített levegő, vagy kompresszoros kifújás aranyat ér.
2010. ápr. 28. 16:19
 8/10 anonim ***** válasza:

1. Áramtalanítod a gépet

2. Megfogsz valamit, ami földelve van, hogy ne legyen benned statikus elektromosság. pl. kalorifer, a konnektorok 3adik szálja (kis bütyök a lyukak alatt :P)

3. Leszeded a géped oldalát, 2 csavar fogja.

4. Kihúzod a tápegysgégből kimenő összes kábelt. A gép hátulján is, és a gép belsejében is.

5. A táp összes tartó csavarját kiszeded. A hátulján van 4 csavar, az alján pedig általában nincs, de ha találsz szedd ki.

6. Kihúzod a tápot a helyéről, a gép belseje felé. Megdöntve az oldalát kijön a helyéről.

Ha még nem vettél új tápot, próbáld meg ezt kiszedni, majd szétszedni, belül portalanítani, illetve ha valami hozzáér a ventilátorhoz és az zajong, akkor azt arrébb mozdítani. Ha téged nem zavar, a fura hangja szerintem a géped működését sem fogja. De nézz utánna a BIOSban a +5V és hasonlóaknak, ha több mint 10% a különbség, akkor muszáj cserélned.

2010. ápr. 28. 16:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát, szétszedtem, kitakarítottam, nem lóg be semmi a ventilátorhoz, és ugyanúgy zümmög ...'
2010. ápr. 28. 17:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez sima üzemi kopás, szinte mindenki találkozik vele, kontakt spray ideiglenesen csendesít rajta, pl a wd-40. Illetve ha nem akarod cserélni, mosd ki alkohollal, majd fecskendővel juttas bele egy kevés olajat, sűrűség szerint legjobb a kétütemű motorolajból néhány csepp, nekem lassan 2 éve megy így zajtalanul a proci ventilátora.
2010. ápr. 28. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!