Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek melyiket válasszam...

Szerintetek melyiket válasszam? MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6GB OCV1 vagy ASUS TURBO GeForce GTX 1060 6GB (TURBO-GTX1060-6G)?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy most szeretnék videokártyát cserélni egy akár VR-képes gépben (Intel Core i5-6500 tuningolva 3.3 GHz-re, 16GB [2x8 GB kit] Kingston RAM CL13-as késleltetéssel, ASUS H110M-A alaplap, Chieftec 600W-os táp), aminek VR-képességét pont a videokártya cs*szi el (Sapphire Radeon R7 370 NITRO+) sajnos. 😥 Ezért, hogy a maxra törekedjek, szeretnék venni egy GTX 980 tudású kártyát, ami olcsóbb, mint 100.000 Ft. Ezért találtam rá a GTX 1060-ra, a 6 GB VRAM-os verzióra. De nem tudom, hogy MSI vagy ASUS hűtéssel válasszam-e. Igazak a mendemondák, hogy az ASUS hűtése a csúcs a GPU-gyártók között, s így be lehet érni az ASUS egyetlen ventilátorával, vagy inkább vegyek MSI-t? Linkek:

ASUS: [link]

MSI: [link]

Végső elkeseredésemben írok hozzátok, hosszú guglizás után. Tudna-e valaki segíteni?

2016. nov. 2. 11:48
1 2
 1/13 anonim válasza:

Szia! Én is 1060-ra szeretnék beruházni. Mindkettő jó gyártó. Viszont:

Az MSI egy hangyányit nagyobb órajelen dolgozik

+ az MSI-n 2 venti van

Mindemellett én is ezt az MSI modellt néztem ki magamnak. :)

2016. nov. 2. 12:17
 2/13 A kérdező kommentje:
Elég halk és hideg a hűtése az MSI-nek is? Igaz-e tényleg az Asus-os monda?
2016. nov. 2. 12:25
 3/13 anonim ***** válasza:
Az asus turbo tularoazott hulladek hutes, msi mindenkeppen
2016. nov. 2. 12:46
 4/13 A kérdező kommentje:
#3: Köszönöm szépen, nélküled nem tudtam volna eldönteni a kérdést. Akkor az MSI hűtésű lesz a gépemben a Black Friday-re vagy a két ajándékozós decemberi ünnepre.
2016. nov. 2. 12:55
 5/13 anonim ***** válasza:

Azt az ASUS-t felejtsd is el, még a böngészési előzmények közül is töröld.

Viszont 3 ezerrel olcsóbban találtam egy Gigabyte GTX 1060 Windforce OC-t, az egy nagyon hangya szőrszálnyival erősebb de olcsóbb is.

De a kettő közül CSAK az MSI!

2016. nov. 2. 14:18
 6/13 A kérdező kommentje:
#5: Azért kéne az MSI, mert az én monitorom HDMI-s. De amikor majd olcsóbb lesz a HTC Vive, az is majd a HDMI porthoz fog csatlakozni. És azért veszem ezt, nem a Gigabyte-ot, mert ezen 2 db HDMI port van, ezért egyszerre üzemelhet a monitor és a VR headset is.
2016. nov. 2. 14:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Erőle szólok, hogy ahhoz karcsó lesz ám a GTX 1060 is.

Oda a minimum egy 1070.

Persze attól függ mire, bár nem hiszem, hogy filmet akarnál nézni rajta.

2016. nov. 2. 15:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Az 1070 pedig már drága. Nem szeretnék annyi pénzt fizetni.
2016. nov. 2. 17:30
 9/13 anonim ***** válasza:

Pedig a GTX 1060 (GTX 980 teljesítmény) kevés ám a VR cuccokhoz.

Elmegy vele a HTC Vive de ne várj sokat, mert nagyon meg fogja fingatni a kártyát.

2016. nov. 2. 18:23
 10/13 A kérdező kommentje:
#9: Pedig elvileg a GTX 970 kategóriának kéne lennie az elmegy, de azért mégis megfingatja a kártyát dolognak. Elvileg a TheVR-os srácok a flouid VR élményhez minimum GTX 980 teljesítményt javasolnak. De ez a kártya azt a szintet tudja hozni. Úgyse játszanék az 1 milkás gépeket is simán reggelire megzabáló Nvidia VR Funhouse-zal. Max Job Simulator, VR-os Star Wars témájú játékok, The Lab, Raw Data, Fruit Ninja VR, egyéb egy helyben álló VR tower defense játékok, stb. Erre használnám majd a Vive-ot, mikor beesik az ára 100 ezer Ft alá. Szerinted ezekhez elég az 1060 ereje?
2016. nov. 2. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!