Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szabad-e UTP kábel helyett...

Szabad-e UTP kábel helyett Cat-5e crossover hálózati kábellel összekötni a laptopot a fali hálózati kimenettel, nem okozok-e ezzel valami kárt?

Figyelt kérdés
Az új laptopomon az UTP bemenet máshol helyezkedik el, ami miatt azt az eddig használt kicentizett UTP kábel nem éri el. Egy Cat-5e crossover hálózati kábelt találtam hirtelen (a legnagyobb sebesség: 1000 Mbps), s arra gondoltam, hogy mivel mind a két kábel adattovábbításra való, s legfeljebb az új gyorsabb adatátvitelre képes, felhasználhatom. Kipróbáltam és működik, sőt meglehetősen gyorsnak tűnt a frissítések letöltése (nálam 500 Mb/s a net lehetséges sebessége). Csak az zavar, hogy a csomagolásán kifejezetten a számítógépek egymással történő összekötésére szolgáló terméknek írják le (de nem tiltják a falba dugását sem, arról egyáltalán nem szólnak).

2016. nov. 1. 16:48
 1/3 anonim ***** válasza:
71%
Kárt nem okozol. Ha a hálókártya elég okos, akkor felismeri, és megfordítja magának, és működik. Ha nem, akkor simán csak nem működik.
2016. nov. 1. 16:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használhatod. A mai hálókártyák és switchek felismerik a crossover kábelt és annak megfelelően kommunikálnak.
2016. nov. 1. 16:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2016. nov. 1. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!