Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számít laptopnál tabletnél...

Számít laptopnál tabletnél mobilnál, hogy a 220-ba dugjuk be előbb a töltőt vagy a gépbe?

Figyelt kérdés
2016. nov. 1. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
nem
2016. nov. 1. 14:42
 2/8 PresidentEvil ***** válasza:
100%

.

Én először a hálózatba szoktam bedugni a töltőt, abból az elgondolásból, hogy ha bedugáskor elszáll a töltő, nem csapja szét az eszközt. Eddig bevált.

2016. nov. 1. 14:47
 3/8 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Ezen még nem is gondolkoztam. Szerintem nem.
2016. nov. 1. 14:50
 4/8 A kérdező kommentje:

kettes ez érdekes mert én meg ép az ellenkezőjét hallottam, csak nem tudom igaz e azért tettem fel a kérdést.

miszerint amikor a hálózatba dugjuk a bedugáskor impulzus keletkezhet ami kinyírhatja az eszközt. de amikor már a bedugás megtörtént akkor nincs impulzus, mert a folyamat ha volt is, már lezajlott.

az elmélet szerint ráadásul ha terhelt töltőt dugunk rá, amin van egy fogyasztó, akkor erre az impulzusra nagyobb esély van és van létrejön, nagyobb is lesz.

Jó lenne tudni, hogy a két egymásnak ellentmondó elméletből melyik az igaz, illetve igaz e egyáltalán valamelyik...

2016. nov. 1. 15:18
 5/8 PresidentEvil ***** válasza:

.

"miszerint amikor a hálózatba dugjuk a bedugáskor impulzus keletkezhet ami kinyírhatja az eszközt."

Így van, ezért csinálom úgy, hogy amikor bedugom a töltőt a hálózatba, az eszköz még nincs csatlakoztatva. Ha a töltővel minden rendben, utána dugom rá az eszközt.

2016. nov. 1. 16:54
 6/8 A kérdező kommentje:
ja bocsánat ugyanarról beszélünk, csak a megfontolási szempont más.
2016. nov. 1. 17:13
 7/8 A kérdező kommentje:
én úgy hallottam, hogy az is lehetséges, hogy a töltő nem megy tönkre de az impulzus az eszközt kinyirja
2016. nov. 1. 17:15
 8/8 anonim ***** válasza:
A töltő a 230at ugyebár áttranszformálja 5v-ra. Ha régi, vagy nem olyan minőségi akkor áramba helyezéskor az első 1-2 másodpercben a leadott érték nem stabil 5volt, illetve eleinte a miliaper érték is ingadozhat. Ennek az akkuk annyira nem örülnek. 1-2 alkalomból nem lesz baja, de hosszútávon meg tudja rövidíteni az élettartamát az akkunak. Viszont a telefonnak van annyi védelme hogy az ne menjen tönkre. Pont a napokban néztem egy galaxy s4-ről egy tesztet, 9,7V-nál mondta azt hogy elég. De mint kiderült csak blokkolta magát, mert utána 5v-ról meg elindult
2016. nov. 1. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!