Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az SSD előbb tönkre megy,...

Az SSD előbb tönkre megy, mint egy merevlemez?

Figyelt kérdés

Azt tudom nem szabad sokat formázni az SSD-t, de a Windows 10-et minden évbe újra kell telepíteni, mert mindig új verzió szám lesz.

SSD-t jobban meg éri venni, mint egy HDD-t?

2016. okt. 30. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Előfordulhat, de ez úgy működik, hogy pl. a vinyó 30, az SSD meg 25 évig bírja. Ötször kinövöd meg kicseréled, mire idáig eljutnál.
2016. okt. 30. 17:32
 2/5 A kérdező kommentje:
2db 2TB merevlemezem van a gépben. Szerinted SSD-t érdemes vennem 120GB-ott, vagy vegyek 1TB merevlemezt?
2016. okt. 30. 18:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 240 MB-os SSD-t vegyél a rendszernek.
2016. okt. 31. 06:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Azzal kiegészíteném a válaszokat, hogy egy 120-as Samsung 850 EVO-ra például 5 éven keresztül napi 40 GB-ot írhatsz, és még garancián belül maradsz. Azért ezt hozom fel, mert nekem is ebből a szériából van, és ezt tudom fejből. A TBW adatokat nézd meg, az megmondja, hány terabájt írásra vállalnak garanciát. Ezekből egyébként látszik is, hogy a legtöbb embernek nem kell félnie attól, hogy túlírja az SSD-t, egyébként is ha elromlanak, akkor jellemzően a vezérlő romlik el rajtuk.

Ha rendszernek kell, akkor SSD-t vegyél. Nem tudom mit csinálsz a gépen és mekkora hely kell neked, de ha a 120-as szűkös, inkább nagyobbat válasz, ha teheted.

(A W10-et egyébként nem kell minden évben újratelepíteni. Nem tudom, ezt honnét veszed, de be is cseszne, ha így lenne. Nagyobb frissítéseket fog kapni, a verziószám is nő, de újratelepítésről szó sincs.)

2016. okt. 31. 18:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. okt. 31. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!