Szerintetek elég lenne rá a Intel Core-6600k?
Üdv szeretnék egy normális erős gépet összerakni aminek az alapjai erősek. Így nem kell majd velük foglalkozni egy jó darabig. Kivéve (RAM,GPU,esetleg Táp)
Nos ugye ilyenkor az ember elveszik a hardverek tömkelegében, és nem tudja mit válasszon mert innét ezt halja amott teljesen mást, a 3-adik helyen meg már olyat mondanak amit sajnos nem kellene mert az kész röhej.
A jelenlegi Config amit kitudok fizetni az ez.
Alaplap- MSI Z170 GAMING PRO CARBON
CPU Fan- Cooler Master Hyper TX3i
CPU- Intel Core i5-6600K
GPU- EVGA GTX 660 SLI (használtan)
RAM- 8GB KIT DDR4 SDRAM 2666MHz CL13 HyperX Savage Black
HDD- WD Blue 1000GB 64MB cache
Táp- EVGA 600W
ház- Zalman Z3 Plus
Nos a kérdés az lenne hogy ha én szeretnék bele venni egy GTX 1070 SLI-t. Vagy egy sima GTX 1080-at(és később még hozzá még egy GTX 1080 sli-be) Akkor elég lenne ez a proci rá vagy már jobb lenne a i7 6700 esetleg 6700k?
Bocs a kérdésért de sajnos csak nemrég csöppentem bele a PC-világba. Nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal, de azért annyira még nem vágom hogy tudjam mit bír ez meg az.
Mire fogod használni? 3D renderhez i7 való, egy sima 6700 veri a húzott 6600k-t. Játékra bőven sok is jelenleg az a tuning proci. Továbbra is adott a kérdés, mire kell, mi lesz a felhasználási területed?
A hűtő alkalmatlan komolyabb tuningra, léghűtésnél én be quiet Pure Rockot mondanám minimumnak, de Dark Rock Pro3 amivel komolyan meg lehet rángatni, esetleg a kompakt vízhűtések (mint a corsair hydro h1** széria).
660 sli felesleges, SLI meg CF csak csúcs kártyáknál hatásos, ahol egyszerűen már nincs más (pl gtx 1080, titan x pascal stb). Így 1070-nél sincs sok értelme.
Inkább 2x8GB ramot vegyél, vagy most 1x8 GB-ot, mert ha egyszer olyan programmal kezdesz dolgozni aminek több kell (32 gb se elég), akkor macerásabb fejleszteni, dual channel meg nem oszt nem szoroz nálad. A magasabb órajel és kisebb késleltetés is inkább munka programoknál lenne érezhető, ha mondjuk 3 héten keresztül éjjel-nappal számolna, akkor nyernél vele 1-2 órát. Ilyen szempontból nem biztos, hogy megéri a felárat (+5-6 ezer) az a plusz MHz meg a kisebb késleltetés.
Táp alkalmatlan komolyabb tuningra, feltéve ha erre gondoltál (mivel van pár evga tápegység 600 wattal):
Komolyabb tuningra Corsair RMi (vagy hx, ax, axi), super flower leadex, fsp aurum gold, enermax revolution, stb ami jó, szóval simán számolhatsz 25-35 ezret a tápra.
Ház elég nevetséges ilyen komoly dolgok mellé, NZXT Source 340 jobb lenne, abba még a kompakt vízhűtés is berakható (z3 plusnál csak ventik férnek el felül, a radiátor nem, feltéve hogy nem töröd le az alaplapod felső pár centijét).
Videokártyák:
Jelenleg a gtx 1060 6gb kielégítő 1080p (fullHD) játékokra. 2k-ra (WQHD, 21:9 képarány) ott van a gtx 1070, míg gtx 1080 2k-ra sok, 4k-ra kevés (fix 60 fps-t szem előtt tartva viszonylag minden opció maxra húzásával). VIszont ha SLI-be akarsz kötni kártyákat, akkor a többségében nem árt már a 700+ wattos teljestményt belőni (főleg ha beraksz mellé 125 wattos proci hűtőt meg társaik).
Szerintem felesleges pénzkidobásokat csinálsz a tuning alkatrészekkel, a tuningra alkalmas táp, proci hűtő, alaplap, ebből már i7 6700 kijött + 8gb ram vagy normális ssd.
felesleg K cpu ... 6400 is elég játékhoz ...8GB ram ddr4
brutális videokártya kell ...
nvidia gtx 1060 6GB,GTX1070,GTX1080, amd rx 480 8gb, amd fury x,
amd R9 nano
ahogy már valaki mondta: attól függ mire lesz.
a processzor nem kezel elég pcie lanet ahhoz, hogy kihasználhasd az slit/cfet. (660 sli meg amúgy is hülyeség)
én vennék egy
-i5 6600-at, (a viszonylag erős igpjével kihúzod egy darabig)
-csendes, de nem tuningra szánt hűtőt
-b150 alaplapot
-8/16 gb ramot
-wd10ezex maradhat
-minőségi tápot (vengeance 500w, pure power 500w stb.)
-minőségi házat
és csak később venném meg a videokártyát, ha most niincs rá pénzed, de nem kötném slibe semmiképp. arra már intel extreme széria való.
na persze a fenti konfigot csak játékra venném, munkára egész máshogy nézni ki
Sziasztok. Játékra és néha kisebb videók rendelérésére kell, amire tényleg elég a i5 is. A táp pontos típusa pedig egy egyszerű EVGA 600W. Hát i5 6400 nem kell. 6500 alá nem akarok adni, mivel pont a proci az amit nem szeretnék cserélni benne egy hama. Szerintem a 6400 csak annak lenne jó aki jó gépet akar de nem tervez vele nagyon hosszú távra.Akkor az SLI-t el is felejtettem, jelenleg csak 1080p 24"-es monitorom van arra megfelelne nekem egy régebbi olcsóbb GPU is. De szeretnék később venni egy nagyobb felbontású 27"-at ahhoz meg akkor egy GTX 1070-et veszek. Az egész tuning dolgot akkor hagyom. És akkor belefér a keretbe egy jobb GPU kártya is. Nekem speciel tetszik ez a Zalman Z3 plus gépház, mivel tuningra lehet alkalmatlan, szerintem egy sima géphez vízhűtés nélkül megfelel.
Na akkor így ez a Config megfelel vagy még ezen is lehetne változtatni?
Alaplap- MSI B150 PC MATE
CPU Fan- Cooler Master Hyper TX3i
CPU- Intel Core i5-6600
GPU- MSI Nvidia GTX 770
RAM- Kingston 8 GB DDR4 SDRAM 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series
HDD- WD Blue 1000GB 64MB cache
Táp- Fortron Hydro 500
ház- Zalman Z3 Plus
/710 EURO/ (220000 FT)
később majd bővítem még 8g RAM-al, és egy GTX 1070-es GPU val. Amihez majd egy nagyobb felbontású 27"-os monitort szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!