Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Használt már valaki Orange Pi...

Használt már valaki Orange Pi eszközöket?

Figyelt kérdés
PC, One, Lite, ilyesmikre gondolok.
2016. okt. 27. 11:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Igen, nekem van egy OrangePI One-m.

512 Mb RAM, 1,2 GhZ 4 magos processzor, 16 Gb Kingston MicroSD (80 Mb/s).

Igazából nem sokra használható.

A böngészés élvezhetetlenül lassú rajta, sok idő, mire betölt egy honlap, ráadásul laggol. Akkor már inkább egy olcsó használt PC-t vegyél, ha erre kellene.

Eredetileg torrentezni vettem, hogy ne a számítógép seedeljen és zabálja az áramot, hanem ez a kis csöndes készülék mehet 0-24 óráig. De csalódtam benne. A külső merevlemezem nem látja a készülék (Lubuntu Linux), a MicroSD-n kb. 10 Gb szabad hely van, de kb. ötször lassabb a letöltés, mint a rendes számítógépemen. Ha pedig lejött, max helyi hálózaton lehet átmásolni a fájlokat, mivel semmilyen külső adathordozó nem működik rajta, a MicroSD-n lévő adatokat pedig nem látja a számítógép (hiába dugom be, a fájlrendszere egész más). Szóval amire vettem, arra teljesen használhatatlan. Pedig a leggyorsabb MicroSD-t rendeltem hozzá.

Igazából semmire nem tudom használni, be tettem a szekrénybe, hátha egyszer valamire jó lesz, de lehet ott fogja majd szétmarni a rozsda. :(

Én nagyot csalódtam benne, többet vártam volna.

De ha valakinek van ötlete/hasznos tippje, mire jó egy ilyen miniszámítógép, örömmel fogadom. Eladni nem szeretném.

2017. márc. 2. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!