I3-4130 játékra? Esetleg valami jobb ebben az árban?
Gondolom a g1840-emtől csak jobb lehet.
(Leírom a teljes configom kérésre ha ez változtat valamin)
Általában gta5-öt és rainbow six siege-t játszom. Gta-ból 30-40FPS-em van de néha megakad és eltünik a térkép. Gondolom a cpu update segíthet rajta.
Rainbow-ban 60FPS-em van, meg vagyok elégedve vele nagyon, de
A rise of the tomb raider-el gondjaim akadtak (20fps, érthető) ezért szántam rá magam az i3-ra. Legalább 30 fps jó lenne.
A mostani procimat 1 hónapja sem vettem újanon, és használtan vennèk i3-at, esetleg valami hasonló árú/jobb lga1150-es procit.
(I3-nál a 4130,4150,4160,4170, nem tudom melyiket találok olcsóbban. Mennyi külõnbség van köztük?)
Köszii :)
Inkább mégis leírom a configot.
Ugye a celeron g1840 proci/ez helyére jönne az i3(esetleg más amit ajánlatok)
Msi h81m-p33
Corsair 400cx
Corsair 2x4gb XMS3 DDR3 1600mhz
HD 5870 DDR5
500gb HDD
#2 Szerintem nem a ideókártya miatt van 20fps.
Nekem a hd5850-nel is verdesi a 40-et. (High, élsimítás fullhd)
Az i3 4130,4150,4160,4170 között az órajelükben van különbség, ami mindazonáltal a legkisebb esetében is 600 MHz-el magasabb mint a pentiumé. (Meg persze jobb memóriavezérlőjük és integrált grafikájuk van, de ez a te szempontodból nem annyira fontos)
Használtan 20-27 ezer között kapod meg őket.
A helyedben lassacskán elgondolkodnék egy videokártya cserén is. Hiába 256 bites kártya, ha 7 éves konstrukció.
uj cpu és uj videokártya lenne legjobb ...
core i3 4160
nvidia GTX 1060 6GB
60FPS rise of the tomb raider
Mindenkinek ment a zöld pacsi, jöhet még :)
A videókártyámat nem szeretném lecserélni, gepigeny.hu szerint minimális gépigénynek megfelel az 5870 és i3-al 60fps-t ír. Persze vannak eltérések, de ha ennek a 60-nak legalább a felét megkapom a tomb raidernél, akkor én már boldog vagyok.
Bár a mostani konfigomnak 40fps-t jósolt, mégis 70-80-at kapok, de a vsync-et beállítottam, így 60-ál jár, de sosem szaggat és nincsenek dropok.
Szerintem a tomb raider lenne a legnagyobb gépigényű játék amivel majd játszani szeretnék. Szerintem azért fölösleges lecserélnem.
Amúgy 21-22 ezerért tudok i3-at szerezni, i5-öt 40k környékén láttam. (Csak ez az egy van és a legolcsóbb)
Bár én ennyit már sajnálok procira :/
Szerintem egyelőre megteszi az i3. Legalább 1-2 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!