Megéri lecserélni erre a processzorra?
Egyenes választ kérek nem felérebeszélést!
Amd Athlon II x3 450 CPU-m van (nem négy magosítható) most, és kinéztem egy Intel Pentium G3260, persze egy új alaplappal.
Játékra kell!
A Pentium aztán nagyon játékra lett tervezve...
Új lap, mellé egy i3/i5, mellé egy normális kártya.
Attól is függ milyen játékra.
Ha profitál a game a 3. magból (egyébként 4 magosítható, max nem működik stabilan ezért nem végezhető el rajta) akkor nem érdemes lecserélni, mert még teljesítmény csökkenés is lesz.
Amit akkor le kellene írnod:
-Felbontás
-Gép többi rész
-Beállítások
-Játékok neve
Azért Pentium G procikat ne fikázd ennyire, van benne kakaó attól függetlenül, hogy a mérce legalja előtt áll kicsivel a Cerka tetején.
Anno G840-el játszottam BF3, CS:GO, AC sorozat, Spin tires, Far Cry 3, Dirt 3, ETS 2, Minecraft!!! (minden idők leginkább 2 magot terhelő játéka), Call of Duty sorozat, Star Wars-ok, GTA 4.... stb stb
Nem azt mondom, hogy elég mindenre, de azért lehet vele játszani legalább annyira mint egy i3-al.
A mostanival is el vagyok, vagyis csak lennék, de az új játékoknak pontosabban töréseknek olyan utasítás készlet kell ami ezekben a régi AMD-kben nincs!
Emellett elég baráti cédulával van most ez a Pentium G.
A játékok meg változóak:
-GTA V
-Witcher III
-BF 4-ig az összes
-Cod Ghost és blackops II az összes
Ezek jól mennek, tehát ez a szint most a gép! 35-45-60 FPS meg van mindig.
Amik érdekelnének és nem mennek jól:
-Dying Light
-Farcry 4
-Wolfenstein New Oder
-Watchdogs 1
Ilyenek
A gép többi része:
8GB 1600MHz-es DDR3 ram (dual), R7 260X 2GB, WD10Ezex HDD, FSP Hexa+ 400W PSU.
Monitorom az egy 24"colos 16:10 képarányú, 1920x1200-as natív felbontású monitor. Játszani 1680x1650-es felbontáson szoktam, elsimítás nélkül vagy néha 2X FXAA-val.
Azokhoz amiket szeretnél, egy i3 szint tényleg kellene minimum.
Ha olcsón akarod megúszni, keresel egy nagyon olcsó LGA1155-ös lapot i3 3220 vagy 3240-el vagy egy olcsó B85-ös lapot egy i3 4130-al legalább.
Persze csak használtan de garanciálist vegyél.
---------
Legegyszerűbb megoldás:
A CPU-t kb 8-ért el bírod adni gari nélkül, ha pedig egy normális lap van alatta akkor azt jó esetben 10-ért.
Ha hozzáteszed ahhoz amid most van akkor elméletileg és következtető képességemnek megfelelően egy i3 4130 és egy olcsóbb B85-ös de akár H81-es lap is elég hozzá és akkor kb 30-ból megúsztad és a GTA 5 is máris jobban fog menni a 2 mag 4 szál miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!