Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A számítógép nagyon gyorsan...

A számítógép nagyon gyorsan leáll. Mi lehet a probléma? Többi lent.

Figyelt kérdés

Na szóval: A számítógépünk 2 hete még csak 2 óránként kékhalálozott a Windowsban és ha a biosban volt elált addig ameddig akartam. Azóta vettünk egy új gépet is és gondoltam ebbe veszek egy videókártyát és egy HDD-t és jó lesz nekem attól függetlenül hogy 2 óránként kékhalálozik. De mikor összeraktam és áram alá kerítettem és elakartam indítani a Windows telepítést a gép 30-2 percig terjedően mindig leállt. Na most a hirtelen leállások miatt már a BIOS is bedöglött és folyton próbálja helyreállítani magát.

A specifikációk:

Alaplap:Gigabyte GA-EP31-DS3L(igen nagyon régi de 2 éve a számítógép szerelő ilset rakott bele)

2x1GB Aeneon DDR2 Ram 667mhz

Videókártya: Nvidia GT 710 2048MB DDR3

Western Digital 320GB HDD

Intel Core 2 Duo E8400 3GHZ(sose lett fentebb húzva)

ATX 400W-os táp

Gyanakodtam a tápra mivel az nem olyan nagy teljesítményű és már régi. Csak az a gond nincs olyan ismerősöm akinek van felesleges tápja hogy azzal kipróbáljam. Majd nemsoká elvinnénk ahhoz a szerelőhöz aki régebben ceinálta mert neki biztos vannak még ilyen régebbi alkatrészei. Ha valakinek van bármi ötlete és leírná azt megköszönném!

2016. okt. 21. 07:03
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Most gyorsan bekapcsoltam mit csinál és a BIOS szépen helyreállt. Nem tudom hogyan, de valahogy megjavult
2016. okt. 21. 07:09
 2/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

jo... #1

ram hibara utal elsorban

(memtest86+ ha meg akarod vizsgalni)

a tap nem csak kekhalalt okozhat hanem tonkre is teheti gepet es akkor magatol mar tobbet nem javul meg

Xy4

2016. okt. 21. 08:07
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor megpróbálom a memtestet.
2016. okt. 21. 08:42
 4/12 T/Z ***** válasza:

Érdekes hiba.

Kékhalál miket szokott kiírni?

Állítsd le, h kékhalálkor ne induljon újra, akkor el lehet olvasni.

Én is tápra, vagy esetleg ramra gyanakodnék.

Nem csak olyankor áll le, amikor elkezdesz játszani?

Addig a VGA 2D üzemmódban van, de amikor elkezdesz játszani, átvált 3D-be, hirtelen megnő az áramfelvétele, és lehet ezt nem bírja a táp már.

2016. okt. 21. 11:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Windows sincs a gépen. Azóta vettünk egy új gépet ahogyan leírtam. abba áttettük a régi HDD-t mert teli volt 100GB-nyi fontos adattal. De akkor mindenfélét kiírt. De nem hiszitek el mi szerintem a gond... Nemrég megpróbáltam leszedni a processzorhűtőt. És visszahelyezésnél letörtek a kis műanyag pöckök amik a csatlakozáshoz vannak biztosítva. Így a hűtő rosszul volt feltéve. Így én a régebbi kékhalálból csináltam gyors leállást mivel amikor lenyomtam a processzorhűtőt addig elvolt a bios ameddig nyomtam. Mikor elengedtem rá egy 5 mp-re leállt. Szóval ezt én szúrtam el. De legalább már tudom hogy miért állt le mindig majdnem instant.
2016. okt. 21. 13:17
 6/12 T/Z ***** válasza:
Így van, az azonnali túlmelegedés miatt állt le.
2016. okt. 21. 13:39
 7/12 A kérdező kommentje:
És most az én hibámból adódóan sehogy se lehetne már jól csatlakoztatni ezt a processzorhűtőt?
2016. okt. 21. 23:01
 8/12 T/Z ***** válasza:

Nem tudom mi tört le a hűtőről, de másik hűtőt veszel, az megoldja a gondot.

Vagy ha ez az, akkor itt tudsz rendelni:

[link]

2016. okt. 22. 00:00
 9/12 T/Z ***** válasza:

"Windows sincs a gépen. Azóta vettünk egy új gépet ahogyan leírtam. abba áttettük a régi HDD-t mert teli volt 100GB-nyi fontos adattal. De akkor mindenfélét kiírt."

Ha jól értem egyébként, a régi gépből kivetted a HDD-t, és átraktad az újba.

Elindítottad, de nem ment, hanem kiírt mindenféle hibát.

Igen, mert ez nem így működik, h átrakom a régi merevlemezt.

Újra kell telepíteni, mert teljesen megváltozott a hardverkörnyezet.

Nagyon ritka az, h ne kelljen teljesen újrarakni a Windost alaplapcsere után (chipset megváltozik lap cserével).

Értem, h a 100giga adatot meg akarod menteni, de így nem fog menni, mindenképpen mentsd le, telepítsd fel a Windowst (erre a gépre mehet a Win7 is), és utána másold vissza a 100giga adatod.

Vagy ha külön vannak partíciókon, akkor a rendszert kell csak újratelepíteni a "rendszer-partícióra", a többi adatot tároló partíció megmaradhat.

2016. okt. 22. 00:06
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem egészen... Számítógépszerelő vitte el, windows-t tett a régi HDD-re, én vettem egy újat a régibe és ARRA akartam windows-t telepíteni. Az újnak semmi baja sincs. Amikor írtam hogy akkor mindenfélét kiírt én arra gondoltam mikor a régi gépben volt még a HDD az akkori windowsal.
2016. okt. 22. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!