A számítógép nagyon gyorsan leáll. Mi lehet a probléma? Többi lent.
Na szóval: A számítógépünk 2 hete még csak 2 óránként kékhalálozott a Windowsban és ha a biosban volt elált addig ameddig akartam. Azóta vettünk egy új gépet is és gondoltam ebbe veszek egy videókártyát és egy HDD-t és jó lesz nekem attól függetlenül hogy 2 óránként kékhalálozik. De mikor összeraktam és áram alá kerítettem és elakartam indítani a Windows telepítést a gép 30-2 percig terjedően mindig leállt. Na most a hirtelen leállások miatt már a BIOS is bedöglött és folyton próbálja helyreállítani magát.
A specifikációk:
Alaplap:Gigabyte GA-EP31-DS3L(igen nagyon régi de 2 éve a számítógép szerelő ilset rakott bele)
2x1GB Aeneon DDR2 Ram 667mhz
Videókártya: Nvidia GT 710 2048MB DDR3
Western Digital 320GB HDD
Intel Core 2 Duo E8400 3GHZ(sose lett fentebb húzva)
ATX 400W-os táp
Gyanakodtam a tápra mivel az nem olyan nagy teljesítményű és már régi. Csak az a gond nincs olyan ismerősöm akinek van felesleges tápja hogy azzal kipróbáljam. Majd nemsoká elvinnénk ahhoz a szerelőhöz aki régebben ceinálta mert neki biztos vannak még ilyen régebbi alkatrészei. Ha valakinek van bármi ötlete és leírná azt megköszönném!
jo... #1
ram hibara utal elsorban
(memtest86+ ha meg akarod vizsgalni)
a tap nem csak kekhalalt okozhat hanem tonkre is teheti gepet es akkor magatol mar tobbet nem javul meg
Xy4
Érdekes hiba.
Kékhalál miket szokott kiírni?
Állítsd le, h kékhalálkor ne induljon újra, akkor el lehet olvasni.
Én is tápra, vagy esetleg ramra gyanakodnék.
Nem csak olyankor áll le, amikor elkezdesz játszani?
Addig a VGA 2D üzemmódban van, de amikor elkezdesz játszani, átvált 3D-be, hirtelen megnő az áramfelvétele, és lehet ezt nem bírja a táp már.
Nem tudom mi tört le a hűtőről, de másik hűtőt veszel, az megoldja a gondot.
Vagy ha ez az, akkor itt tudsz rendelni:
"Windows sincs a gépen. Azóta vettünk egy új gépet ahogyan leírtam. abba áttettük a régi HDD-t mert teli volt 100GB-nyi fontos adattal. De akkor mindenfélét kiírt."
Ha jól értem egyébként, a régi gépből kivetted a HDD-t, és átraktad az újba.
Elindítottad, de nem ment, hanem kiírt mindenféle hibát.
Igen, mert ez nem így működik, h átrakom a régi merevlemezt.
Újra kell telepíteni, mert teljesen megváltozott a hardverkörnyezet.
Nagyon ritka az, h ne kelljen teljesen újrarakni a Windost alaplapcsere után (chipset megváltozik lap cserével).
Értem, h a 100giga adatot meg akarod menteni, de így nem fog menni, mindenképpen mentsd le, telepítsd fel a Windowst (erre a gépre mehet a Win7 is), és utána másold vissza a 100giga adatod.
Vagy ha külön vannak partíciókon, akkor a rendszert kell csak újratelepíteni a "rendszer-partícióra", a többi adatot tároló partíció megmaradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!