Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit csináljak az új laptoppal...

Mit csináljak az új laptoppal (számítógépes szakértői kérdés)?

Figyelt kérdés
Vettem egy új laptopot. DOS van rajta, de szeretnék rá Windowst telepíteni. Hogyan formázzam le? Valami mély formázóval szeretném megtenni, de az új gépről a fájlok nem fognak elveszni? Hogyan menthetem le róla a gyári fájlokat? Melyik program formáz a legalaposabban?
2016. okt. 18. 20:54
1 2 3
 1/25 Bandi1214 ***** válasza:
Elindítod a windows install és amikor kiválasztod a meghajtót akkor kell leformázni.
2016. okt. 18. 20:57
 2/25 A kérdező kommentje:
De az nem csak felületesen formázza le? Nem kell rá új partició?
2016. okt. 18. 21:02
 3/25 anonim ***** válasza:

Win telepítőkbe van beépítve formázás, esetleg parancssori formázás vagy ha nagyon akarod és tényleg egy porszemet nem akarsz hagyni a hdd-n akkor szedj le egy linux disztrót (ubuntu,mint,kali, stb.) és GPARTED -el ugorj neki (nem kell telepíteni csak LIVE módot használj)

és végezz egy alapos 35x formázást :) csak a biztonság kedvéért (minimum fél napig tart!), kellemes installálgatást.

2016. okt. 18. 21:03
 4/25 anonim ***** válasza:

[3] vagyok:

!!!A FORMÁZÁSNÁL MINDEN TÖRLŐDIK!!!

és milyen gyári fájlokra gondolsz? (gyári mentőprogram meg stb. -azok nem kellenek fent van driver cd-n az összes, vagy gyártó weboldala)

2016. okt. 18. 21:06
 5/25 CspCsj ***** válasza:

A partícionálás a telepítés kb. 4. lépésénél van.

Rengeteg video van ilyesmiről, nézz bele néhányba:

[link]

2016. okt. 18. 21:06
 6/25 anonim ***** válasza:
29%
A legtutibb ha kapával csinálod, azzal lehet csak igazán mély barázdákat formázni.
2016. okt. 18. 21:15
 7/25 anonim ***** válasza:
40%

Nem kiabálni kell, hanem utána nézni. Formázás után vissza lehet nyerni az adatok nagyon nagy részét. Elég hozzá a Apowersoft Data Recovery.

2016. okt. 18. 21:29
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
bocs a nagybetűért csak figyelmeztetni akartam mindenkit, amúgy meg kétlem hogy egy 35-szörös formázás után bármit viszaállítasz a vinyóról
2016. okt. 18. 21:33
 9/25 anonim ***** válasza:
40%
Az már más tészta. De "csak" formázásnál vissza lehet és a nagybetűs részben :) ezt írtad. Gondolom nem úgy értetted.
2016. okt. 18. 21:41
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

[7] - nek

bocs mégegyszer a "kiabálásért", fizetős a progi és csak 100 Mb van trial :(, akkor inkább Recuva.

2016. okt. 18. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!