Mi lehet az ssdm/gépem baja?
Ugy kezdődött az egész, hogy megvolt nyitva egy böngészőben a facebook meg a youtube egyszerre és kifagyott a gépem, eddig még ilyesmire nem volt példa.1 éve volt körülbelül feltelepitve rá a windows 10 és eddig hibátlanul ment. Miután kifagyott újrainditottam a gépet de nagyon lassu volt, azt mutatta néha hogy 100% ra használja a tárhelyet ami fura volt mert ssd van a gépemben és kis idő múlva megint kifagyott.
Gondoltam nem baj ujra rakom rajta a windowst de a ez a probléma még mindig megvan pedig nem egy gyenge gépről van szó. Újra pasztáztam a processzort kiporoltam a gépet, a ramokat is próbáltam cserélgetni de semmi.
Mi baja lehet a gépnek?
Nézz hőmérsékletet és feszültséged Aida64-nel.
(fel is rakhatod a képet "érzékelő" fülről)
Hard Disk Sentinel-al pedig nézd meg az SSD állapotát.
Az átlag hőmérséklet 25 fok és az ssd élettartama a hard disk sentinel szerint 100% az ssd life sentinel meg 99%.
Kb. 1,5 éve használom.
Esetleg egy kábelcserét megpróbálhatsz (sata).
Vagy ideiglenesen egy kicsit megemeled a Vcore-t biosban.
Ha integrált GPU van a procidban (APU/iGPU) akkor megpróbálhatod azzal futtatni, de nem hiszem, hogy ez videokártya hiba.
Sata kábelt már cseréltem, végig próbáltam minxen sata portot az alaplapon de nem ért semmit.
A gépem konfigurációja:
Processzor: AMD FX X6 6100
SSD: Kingston 120gb
Alaplap: 970A-DS3P
Videókártya: Gigabyte Nvdia gt610 2gb 64 bit
Ram: 2x 4gb Crucial
Táp: 500w
PONTOSAN milyen 500W-os táp?
De azt is kinézem, hogy Akyga lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!