Notebook-okat lehet úgy fejleszteni hardwerekkel, mint az asztali PC-t?
Notebookot csak nagyon korlátozottan lehet fejleszteni.
Hűtés gépbe van 100%-osan tervezve, azt nem tudod lecserélni. Maximum a háttértárat és a memóriát tudod bővíteni, akkumulátorból nagyobb kapacitásút jellemzően csak üzleti szériás gépekhez lehet kapni.
Ami cserélhető:
Proci - nem éri meg, mert drága, eladni a régit pedig szinte lehetetlen
Memória - megéri növelni ésszerű határok között
SATA eszközök - dvd-t kicserélheted winyóra/ssd-re, de néhány laptopnál másodlagos akkura is
Akku - beépített aksis gépeknél a hely számítva van, nem tudod cserélni nagyobbra. Kivehető aksisoknál esélyes, bár nagyobb lesz, lehet megemeli a laptop hátsó részét
WIFI - ha kicsi, tudod nagyobb teljesítményűre cserélni
BT - általában wifi modullal együtt van, automatán cseréled előző esetnél
Videokártya - néhány dedikált videokártya cserélhető, de ez már a prémium kategóriás üzleti gépeknél jellemző, és nem is éri meg kicserélni
Kijelző - Ha a mérete és a csatlakozása megegyezik, lehet nagyobb felbontású matt/fényes kijelzőt belerakni, de szintén felesleges, inkább meg kell venni a jobbat, annyit nem nyersz rajta.
PCI Express kártya - Drágább laptopoknál még megtalálható a foglalat, oda tehetsz még usb/lan/port modulokat. Azt megéri bővíteni, de az ilyen gép nem alsó árkategóriás, amelyikben van a kártyának hely.
A többi felejtős, pl hűtést sem érdemes cserélni, mert
az az adott teljesítményre van optimalizálva, és eléggé
egyedi a hűtés kialakítása is, formára értem.
A laptop típusa: MSI GP72 2QE-043X (Leopard Pro)
Csak azért érdekelt, mert azt olvastam, hogy a hűtése nem ideális, nem tudja elég jól lehűteni a meglévő hardvereket.
Akkor fogsz egy hűtőpadot, és alárakod. Ennyire egyszerű.
Belső hűtést nem bántjuk, alapszabály :)
Nekem GS70,PE70 van a ventik kb alapjáraton mennek, amikor
kell a dedikált vga is, akkor sem ment plafonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!