I7 4790-hez milyen hűtőt tudnátok mondani? Mert pl 30%-50% on már 60-60C fokon van.
Igen ugyan az a kérdező vagyok.
A gépembe ez van:
-Gépház: Zalman Z3 Plus Black
-Processor: i7 4790 3,60Ghz
-Alaplap: ASRock B85 Pro4
-Videokártya: GTX 970 4G Gaming MSI
-RAM: Kingston 2x8GB 16GB 1600Mhz
-Táp: FSP 700W Hyper 700 tápegység
-HDD: 1TP Western Digital WDC WD10EZEX-00BN5A0 (SATA)
-HDD: 500GB Western Digital WDC WD5000AAKS-00UU3A0 (SATA)
-SSD: 120GB KINGSTON SHFS37A120G (SSD)
Igen minden ventilátor forog, nincs elzárva semmi mindig tisztítva van.
A proci 1 napos, tegnap kaptam be raktam újra húztam a gépet is fel raktam a CS:GO-t hogy megnézzem hogy milyen és láttam hogy a CS:GO alatt 30-50% terheléssel 60-60 C fokos a proci,
A procin a hűtő jól van rajta néztem többször is,pasztát nem szettem le róla.
...Én csak a tapasztalataimra hagyatkoztam a válaszírásnál. A Kérdező konfigja sem tűnik éppen spórolósnak, ahogy az enyém sem az, bár nekem Corsair tápom van.
És éppen azért melegszik, mert a turbó érezhetően működik benne. És ha megfigyeled a terhelését, tűszerű beszúrások vannak benne, gondolom a turbó és HT miatt. 100%-on meg szabályosan meleg, 75 fok körül van. Mondjuk én 0-24 ben használtam közösségi erőforrás megosztásra.
..Ezzel szemben egy másik proci, nevezetesen egy 4770S, lényegesen 30! fokkal hűvösebb, ugyanabban a hardverkörnyezetben. Holott S lévén, csak az órajele alacsonyabb, a fogyasztása nem..., csak teljesen másként működik a turbója...
...Ismétlem, lap, táp, hűtő ugyanaz...
A fenti példával csak azt szerettem volna szemléltetni, hogy mekkora eltérés van akár két i7 működésében is. Mondjuk nekem csak Haswell 7-eseim voltak, nem ismerem sem a hasonló Xeonok, sem pedig a Skylake vonal i7 procijait.
De meszemenőleg a 4790 volt az a példány, ami a legjobban melegedett az összes közül. És terhelés nélkül, és terhelésen is megfigyeltem azt a jelenséget( hogy érdekes, tűszerű kiugrások vannak benne, ezzel parallel sajnos a hőmérséklet is megugrik, bár a fogyasztásmérőn ez nagyon nem látszott. És a turbót is ez a modell használja a leggyakrabban, néha úgy, hogy 10-15 % terhelést sem éri el. Sajnos a turbó nem a hűtés függvénye, viszont ezzel, ilyen működéssel a gyári hűtő kuka azonnal. Nekem a Zalman hűtővel sikerült 70-75 fok alatt tartani teljes terhelésen, jól szellőző házban. Nem tudom a K széria milyen, de valószínűleg az még durvább lehet.
Ehhez képest a másik i7, a 4770 S bekapcsolt turbóval, jócskán kilépve a 65 W TDP-ből, is ehhez képest hidegnek mondható.
De ez csak az én véleményem, sokat szöszmötöltem vele, hogy rájöjjek miért melegszik, én is hűtőt, pasztát mindent cseréltem, de nem sok javulás volt. Persze lehetett volna delidelni, de azt meg én nem vállaltam be.
..Érdemes normális hűtőt rátenni, mert meg merem kockáztatni, hogy egy FX 8350(alap órajelen) is hűvösebb a maga 125W TDP-jével, mint a 4790.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!