Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elromlott a winchesterem?...

Elromlott a winchesterem? Néha beakad és nem indul el.

Figyelt kérdés
Van egy WD 500GB-os HDD-m és mellette egy SSD-m az ssd-n van a windows és nagyjábol minden tartalom a hdd-n pedig csak adatok vannak. Egy hete észrevettem hogy néha a hdd nem működik egyáltalán. azóta probálgattam és arra jutottam hogy. amikor bekapcsolom a gépet akkor a hdd is ugye ad egy ilyen lemezbepörgő hangot ami elég jellegzetes aztán leáll és ezt ismétli egymás után folyamatosan, megállás nélkül. aztán kiakpcsolom a gépet és teljesen véletlenszerüen vagy működik vagy nem. ha az elején jól beindul akkor is produkál néha random leállásokat de utána képes elindulni ha viszont elsőre nem indul be akkor utána esélytelen. Ilyenkor meghalt a HDD, vagy ki lehet ezt a hibát javítani szoftveresen?

2016. okt. 11. 20:20
 1/5 anonim ***** válasza:
első lépésként cseréld ki a kábelt, és ha úgy sem jó, akkor adatmentés, új vinyó.
2016. okt. 11. 20:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Már neten néztem módszereket, amikor éppen jó a winyo akkor minden szoftver hibátlannak jelzi azóta már lementettem az adatokat ssd-re és le is formáztam a winyot. Most épp működik is tökéletesen csak holnap lehet hogy 2-3 újrainditás után fog csak. Megpróbálom azt hogy kicserélem a ssd meg a hdd sata kábelét.
2016. okt. 11. 20:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Táp rendben van?
2016. okt. 11. 20:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha néha beakad az csak rosszabb lesz. Sajnos csak idő kérdése mikor hal meg!
2016. okt. 12. 06:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen a táp az jó. most kicseréltem a sata kábelt azóta nem csinálja. remélem tényleg csak azt volt a baja. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
2016. okt. 13. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!