Ti mekkora monitort használtok játszáshoz?
Sziasztok, ti mekkora monitort használtok játszáshoz, mekkorát ajánlanátok? Melyik volt az a méret ami leginkább bejött?
köszönöm
Három monitorom van, két számítógéphez:
24", 1920X1080
27", 2560X1440
34", 3440X1440
És melyiket használom játékra? Hát persze, hogy a legkisebbet. A 27-esnek ugyan kicsit jobbak a színei (IPS panel), de csak 60 Hz-es, a 24-es pedig 144 Hz-es. A 27-esnek 6 ms a válaszideje, a 24-esnek csak 1. Van, aki nem látja a különbséget, de nekem igenis szembetűnő. Simább, folyamatosabb a képmegjelenítés a kicsin.
Ami a szuper-szélesvásznút illeti: aki most akar monitort venni, és nem érdeklik a régi játékok, az csak ilyet vegyen. A régebbi játékok ugyebár nem támogatják a 3440X1440 felbontást, ezért torz, vagy csonka lesz a megjelenített kép. Új játékokra, munkára, filmnézésre viszont nincs jobb, mint a 21:9 képarány. Az más kérdés, hogy ha valakinek nincs legalább egy GTX 1070 kategóriájú videokártyája, annak nem ajánlom, mert azért kell vas rendesen az ultrawide módban való játékhoz.
Egy 32 colos FHD SONY tv-t használok monitorként.
Óvva intettek anno az ekkora mérettől. Nem lett igazuk. Soha nem kéne ennél kisebb.
én eddig a notebookomon szoktam játszani(kijelzöje 15,6)
3 napja vettem asztali PC-t 24-es monitorral,és meglepödtem mert nagyobb mint amire számitottam, kiváncsi voltam ti mekkorákat használtok játékhoz
40" -os Phlips TV, 1920x1080.
Isteni rajta a pasziánsz. :-D
Van egy 22 es meg egy 23 as, mindkettő fhd, játszani/filmezni az utóbbin szoktam, minden mást a kisebben. Így, hogy egymás mellett vannak ez az egy col eltérés is hatalmas a pixelsűrűséget tekintve, nagyon zavaró ha mondjuk olvasni kell.
A világ végéről nézve jó lehet a 24 colnál nagyobb fhd monitor(vagy tv), de közelről borzalom, 27 colra is minimum 1440p az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!