Davidusimusu kérdése:
Intel Core i5-4460 vs Intel Core i5-6500?
Figyelt kérdés
Mit gondoltok melyik éri meg jobban? Természetesen nem csak teljesítményt értve, hanem árban is. Megéri azt a majdnem plusz 10 ezret mert új generáció?2016. okt. 9. 21:13
1/31 A kérdező kommentje:
Ui.: Azért a 10 ezerért akkor 8GB ram helyett, 16-ot vennék.
2016. okt. 9. 21:15
2/31 anonim válasza:
i5-6400 is erősebb, mint az i5-4460, ami nem drágább. i5-6500 nyilvánvalóan erősebb.
3/31 anonim válasza:
Ha most veszed mindenképpen érdemes az újabbat venni.
I5-4460=I5-6400
I5-4570=I5-6500
4/31 anonim válasza:
Egyértelműen a 6500. nem csak erősebb, és újabb, de kompatibilitási okokból is.
4460:
- LGA1150 socket -> nem gyártanak rá új lapokat
- DDR3 RAM -> lapokat még gyártanak hozzá, de a legújabb processzorok már nem támogatják
6500:
- LGA1151 socket -> még várhatóan jópár évig ez lesz a foglalata a legfrissebb generációknak
- DDR4 -> még várhatóan jópár évig fogják mind alaplapi, mind processzorszinten támogatni.
5/31 anonim válasza:
Core i5-6500 BRUTÁL 3% erősebb, plusz 10 ezret nem ér meg. A Core i5-4460 egy GTX 1080 Ti mellé bőven jó.
6/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Igen most szeretném venni és nem szeretnék a pénzemnek az ellensége lenni. Láttam játékkal teszteket és azt láttam, hogy nem olyan nagy eltérés volt teljesítményben a kettő között. Tehát vagy jól láttam, vagy pedig kevésbé értek a processzorokhoz.Az utóbbi is esélyes. Illetve WOW a 4. válaszadó nagyon kielégítő volt. Tehát mivel az új foglalathoz fognak még gyártani processzorokat, így pénzkímélőbb döntés lenne a jövőben, mert nem kellene egyből 2 dolgot cserélnem, csupán egy processzort. Ebbe bele sem gondoltam.
2016. okt. 9. 21:35
7/31 anonim válasza:
8/31 anonim válasza:
Őszinte leszek, baromira nincs jelentősége. A ddr4 nek sokkal nagyobb volt a füstje mint a lángja, gyakorlati haszna jóformán semmi, egyetlen forintot adnék pluszban azért egy másik prociért hogy ddr4 et vehessek ddr3 helyett. Ha az ár nem lenne szempont akkor én is az új generációt javasolnám, de ha választani kell hogy 8gb ddr4 vagy 16gb ddr3 akkor egyértelműen az utóbbi mellett döntenék. Fejleszteni adott generáción belül úgysem fogod, mire kevés lesz a 4460 már nem lesz jó üzlet a legcombosabb 4. generációs i7 sem(halld szavam internet, mindenki azért fog sírni akkor már hogy rengeteget fogyaszt, meg fűti a lakást, és vegye inkább a 8. generációt mert az mennyivel jobb).
9/31 anonim válasza:
Vegyetek i7-et inkább. Igaz, drágább, de cserébe nagyon brutál teljesítményt nyújt. A mai játékok egyre proci igényesebbek. A Forza Horizon 3 is zabálja a procit mint állat. Az i7 4790-esemet 80%-on járatja.
10/31 anonim válasza:
Ha nem megy más komponens rovására akkor 6500 vennék, időtállóbb. Szerintem játékra egyenlőre 8 GB ram elég. 4460 mellé nagyjából gtx 1060/rx 480 raknék, 6500 mellé kb 1070 (persze sok függ a játéktól is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!