Annyi a külső HDD-mnek? :D
Figyelt kérdés
Ilyen sztori is csak velem történhet meg :D: Körülményesen, mindenre figyelve próbáltam átformázni a külső HDD-met, Fat32-ről, exfatra. Annyira figyeltem, ügyeltem mindenre, hogy direkt, némi utánaolvasás után kivettem a pipát a gyorsformázás elől, tehát kb. órákba telt míg leformázta. Na mondom, addig felrakom az MP4-emre a filmet és úgy nézem... amikor kész lett, leválasztottam az eszközt, és valamiért az mp4-et nem jelezte ki, ráadásul vmi tök hasonló neve van ennek a HDD-nek is, mert ezt is GO-val jelöli és az mp4 meg vmi GoGear Vibe. Tehát itt, arra is ügyelve, hogy szakszerűen távolítsam el, jól belebuktam és megszokásból rögtön rányomtam, a Go-ra, így leválasztottam, amíg formázta (nem gondoltam végig, hogy akkor, hogy-hogy egyet jelez, később esett le). De vhogy még itt se volt probléma, mintha csinálta volna tovább, elaludtam pár órára, éjszaka felkeltem, kiírja, hogy nem sikerült formázni az eszközt, blabla bla. Na mondom, ez a kihúzás miatt lehetett. Gondoltam akkor nem kezdek új formázásba, inkább kihúzom, és újra bedugom, hátha meghülyült (amúgy úgy emlékszek, mintha a go-t még kijelezte volna az eszközleválasztóba vagy már nem is tudom). A lényeg, hogy amikor újra bedugtam, már csak a vezérlőpultba jelzi, hogy bent van, formázni nem tudom, nem érhető el a lemez. Most így utólag visszagondolva nem tudom, hogy a kihúzás miatt-e, de vmiért nem ment végig a formázás és most képtelen bevenni bármilyen gép a HDD-t (máson is próbáltam). Szerintetek mi lenne ilyenkor az okos döntés? xD Olvastam vmi progiról, ami visszaállítja, de csak elveszett fájlok visszaállítására szolgálót találtam. HELP! :DD2016. okt. 6. 15:05
1/3 A kérdező kommentje:
Bocs, nem volt kihúzás, hanem csak a Hardver biztonságos eltávolítása parancsikonnál leválasztottam az eszközt, és hagytam tovább. De kicsit már kusza a sztori nekem is, mert nem emlékszem mikor mit írt ki pontosan (mert ugye van, hogy nem engedi leválasztani, mert hogy még használatban van, meg mintha lenne vmi halvány kép, hogy még éjszaka is érzékelte és le lehetett választani).
Fájl nem volt rajta, legalább annyi haszna van a körülményességemnek, hogy a 400giga cuccot ami rajta volt átmásoltam a gépre kb. 3 óra alatt :D. Tehát vissza nem akarok nyerni semmit, csak azért nem is szeretnék újat venni :D
2016. okt. 6. 15:10
2/3 anonim válasza:
Csak ötlet, és kicsit körülményes, de segíthet: Tedd be a gépedbe második HDD-nek és ott formázd, ecsal gyorsformázással, ha engedi. Persze csak ha pc-ről van szó. Egyébként megpróbálhatod egy másik USB-n keresztül is felismertetni, néha megy.
3/3 KecskeShajt újra! válasza:
Velem is volt ilyen, parancssorból formázd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!