50k ig melyik a legjobb monitor?
Ha a színek pontossága fontos, akkor csak és kizárólag IPS paneles monitort nézz. A #1 által linkelt pl elég jónak tűnik.
Esetleg nézz szét Oázisnál, ők kimondottan a profi monitorokra mentek rá:
Köszönöm a tippeket, ez lett végül
A több garancia, freesync és a 75 hz miatt döntöttem végül mellette. Na meg így a mostani monitoromat tudom majd használni normálisan másodlagosnak, az is csak 23"@1080p.
1" -al kisebb, sokkal rosszabb kontraszt arány.
Hiába IPS, színekben kevésbé lesz szép, csak a betekintési szög lesz jobb mint egy TN paneles.
A 60 vagy 75Hz -ből semmit nem fogsz látni... :-(
Csak egy beállítási opció lesz a vezérlőpultba.
Egyes grammereknek, számít ez nagyon, a G-Sync miatt.
Ha lehet és még nem küldték el, kérd a termék cseréjét!
Hidd el, nem éri meg még jó pár TN panelhez képest is fakó képe lessz.
Egy szemléltető kép: [link]
Bal felső sarok eredeti, jobb felső sarok pedig a legrosszabb kontraszt arányos fakó kép.
Sajna most csak egy mobil volt nálam amivel tudtam fényképezni.
De ezzen is jól látni a kontraszt különbség eredményét.
A monitor olyan arányú mint amit korábban ajánlottam, amit pedig te néztél az a notebookom kontrasztjával egyezik meg.
Ha megnézed, a monitoron sokkal élénkebbek a színek, míg a notebook -on inkább szürkébb árnyalatra mennek.
(kicsit homályos, bocsi)
A 60 Hz vagy 75 Hz CRT -nél számított valamit.
A mostaninál már szinte semmit nem ér, max ha gyors változó videót nézel ami 75fps -el villog, esetleg ott észre veszed.
De amúgy nem, mert ennek a technológiának már mindegy, nem fog vibrálni, villogni, hullámozni a kép, ha alacsony Hz -en nézed.
A 1000:1 és 5 millió:1 arányhoz csak annyit még hogy 5000 -szer kevesebb szín megjelenítésre képes.
kb. mint ha egy 256 szinű képet vettnél össze egy 8 bit -el.
szemléltetősen: [link]
A dinamikus kontraszt annyit segít, hogy a fényerővel játszadozik, így a szükre skálán kicsit teljesebb, de vagy a villágos, vagy a sötét színek hátrányára.
Én többet nem veszek 1millió:1 -nél alacsonyabb kontrasztos kijelzővel semmit.
Egyszerűen fakó, halovány színek, rosszabb mint egy jobb TN panel.
" 600+ ezres professzionális monitorok sem rendelkeznek 5000:1 nél nagyobb kontrasztaránnyal."
Dehogy nem tessék: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!