Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy éri meg jobban PC-t...

Hogy éri meg jobban PC-t vásárolni? Gyakrabban venni olcsóbb gépet vagy ritkábban de drágábbat?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elsősorban játékok szempontjából érdekel a kérdés, tehát hogy minél jobban vigye az aktuális játékokat.

Szerintetek hogy éri meg a legjobban, most venni egy drágábbat pl. 250 000 ,ami kibir többig, vagy összerakni egyet 125ért, és pár év után ismét összerakni ennyiért?

2016. okt. 6. 13:09
 1/6 A kérdező kommentje:
a minél jobban alatt azt értettem hogy minél többig az aktuális játékokat
2016. okt. 6. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:
És ezt 250 ezerből akarod megoldani? Vagy mit jelent neked a "minél jobban"?
2016. okt. 6. 13:17
 3/6 anonim ***** válasza:
125-ből nem fogsz olyan gépet összerakni, ami évekig kiszolgál ugyanazon a színvonalon, kompromisszumok nélkül. 250-ből sem biztos, de mindenképp jobban hangzik.
2016. okt. 6. 13:26
 4/6 anonim ***** válasza:
46%

250-ért egy közepes/magas minőségű gépet kapsz, ma ez átlagosnak számít. A drágább gép ma 5-600 ezer, ahol jó tuning proci, tuning lap, tuningra hűtő, tuningra táp, esetleg még a videokártya is tuningolható.

150e alsó belépő szint, viszont itt lehet trükközni, ha használt videokártyát veszel, vagy most jobb procit veszel, azt később se kell feltétlenül cserélni. Megnézed, mai játékok zöme egy 2. generációs i5-tel elfut, igaz kompromisszumokkal, de az már vagy jó 7 éves proci.

HA akarod fejleszteni, akkor normális táp, alaplap, proci az elsődleges, ramból a többet megcélozni (pl 8gb-os modulok a 2x4 kitek helyett), ami a leghamarabb elavul az a videokártya. Ha viszont komoly alapokra rakod, sokáig elég csak a vga-t cerélgetni, esetleg kis plusz ram és megy a dolog, azért ezzel sokat lehet spórolni.

2016. okt. 6. 13:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Én 3 évente szoktam új gépet venni, most készül az épp aktuális. Szóval én inkább többet költök ritkábban. Mondjuk a VGA kártya megmarad, mivel már nem játszom egy ideje, képet meg ez is ad.
2016. okt. 6. 13:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Igazából egy jól összerakott gép (pl 6700k, jó lap, jó táp, 16gb ram) elég sokáig húzza. Videókártyát kell cserélni 1-2-3 évente.
2016. okt. 6. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!