Melyik videokártya jobb? (csak játékra)
XFX R7 250 2GB DDR3 R7-250A-CLF4
vagy
Asus GT730 4GB DDR3 GT730-4GD3
Csak játékra használnám. (csgo,fifa15)
Választ előre is, köszönöm.
Ez egy gyakori tévhit, a 75W a pci-e szabvány szerinti maximális fogyasztást jelöli, nem azt, hogy ténylegesen ennyit tud felvenni a csatlakozóból. A legtöbb kártya nem tartja ezt be egyébként, nem hosszú távon, de rövid ideig szinte mindegyik többet vesz fel mint a szabvány szerint szabadna(csak a nagyon-nagyon alacsony fogyasztásúak nem). Félreértés ne essék, ez egyáltalán nem veszélyes, vagy új dolog, nem kell emiatt aggódni, de a tényleges maximális felvehető watt az alaplapi csatlakozóból közelében nincs a 75 nek.
18#, ezzel én tisztában vagyok, de a szabványra gondoltam (ahogy szabvány szerint 75/150W-t vehet fel 6/8pines csati, de fizikailag 200W-t bír mindkettő, pl 295x2 esetében). És egy szabvány szerinti kártya ennyit vesz fel. Ha ennél többet, akkor az nem minősül PCIe kártyának.
De a gyengébb alaplapokat hosszútávon károsítja, ha ennél többet vesz fel, ezért is volt pánik az rx480 rossz drivere miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!