Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miert all le hirtelen a gepem?

Balazs19980208 kérdése:

Miert all le hirtelen a gepem?

Figyelt kérdés

A zamitogepem jatek kozben kikapcsol egyszeruen vagy elsotetul a kepernyom es rettenetesen zuuuuug.Szerintem a videokartyaval lehet gond nemojan reg vettem vagy nem jo vagy a gepem gyenge hozza:

ATI Radeon R7 240

win 7(64 bit)

Proci: Intel Core Duo CPU E8400 (3.000 Ghz)

4 gb RAM

2016. okt. 2. 00:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Ilyen nekem is volt, ez lehet hűtésprobléma, túlforrósodik a CPU vagy a videókártya. Ezt ne mókolgasd, inkább szakszervízbe vidd el.
2016. okt. 2. 01:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja, de a táp is lehet neki kevés.
2016. okt. 2. 02:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Nézd a hőmérsékleteket játék közben(meg annak is nézz utána, hogy játék közben mennyi lenne az ideális). A kártya elég valószínűtlen hogy túlmelegedne, nem vesz fel annyi áramot hogy az komoly hőproblémákhoz vezessen, talán még passzív hűtéses variáns is jött belőle.
2016. okt. 2. 02:46
 4/7 anonim ***** válasza:

2:46, van kártya ami túl tud forrósodni. Ahogy írtam, nekem is ez volt a problémám. Úgy buktattam le, hogy elővettem egy régi DOS-os játékot (Prehisztorik 2), annál nem szállt el a gép,az remekül ment. De amint videókártyás játékkkal játszottam, jött a kikapcs.

Leszedtem a gép oldalfalát és odaállítottam egy ventilátort a legerősebb fokozaton, majd így kezdtem bele egy videókártyás játékba. Egyetlen egyszer se indult újra a masina.

Na itt derült ki, hogy bezony-bezony, gyíkos a hűtése. Másnap összecsomagoltam, és vittem a szervizbe. Ott derült ki, hogy a processzor ÉS a videókártya hűtése is tropára ment. Óriási malac, hogy még időben kiderült a dolog, ha elfüstöl a proci, azt 50 rugó alatt nem úszom meg.

2016. okt. 2. 03:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Na, azért ha megáll a venti az egy kicsit más kategória. Alapvetően kielégítő a hűtése annak a kártyának, mert alig melegszik - és nem történt volna semmi ha nem veszed észre, a géped újraindul mielőtt elfüstölne. Ezzel nem kell szervizbe rohangálni, indítasz egy prime95 öt aztán egy furmarkot és nézed közben a hőfokokat, ha ettől nem melegszik túl akkor játék közben sem fog. Ha meg túlmelegszik akkor újrapasztázás+borda takarítás és a probléma le van tudva.
2016. okt. 2. 03:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de ha nincs pasztája, vagy nincs igazán otthon a hardverekben, akkor ne piszkálgassa a processzort meg a hűtőbordákat, pláne ha még garanciális a cumó. A FurMark mindenesetre jó javaslat.
2016. okt. 2. 03:58
 7/7 T/Z ***** válasza:

Tegyél fel egy Aidát, azzal a hőfokokat tudod monitorozni.

Milyen házad van?

Vannak benne ventilátorok (elöl/hátul)?

Inkább egy normális videokártyát vettél volna ez helyett.

Ez egy belépő szintű VGA, abszolút alkalmatlan játékokra.

Passzív legalább? (ventilátor nélküli)

Lefogadom, h azért sötétül el a monitor, mert túlmelegszik a VGA, és így reagálja le.

Mondjuk inkább, minthogy túlmelegedjen, és elhalálozzon.

Mennyi volt a kártya?

20ezer?

Bármit vehettél volna ennyiért Hardverparón, ami kétszer ilyen erős 20ezer környékén. (HD7770/HD7790, HD6850/HD6870)

[link]

2016. okt. 2. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!