Miert all le hirtelen a gepem?
A zamitogepem jatek kozben kikapcsol egyszeruen vagy elsotetul a kepernyom es rettenetesen zuuuuug.Szerintem a videokartyaval lehet gond nemojan reg vettem vagy nem jo vagy a gepem gyenge hozza:
ATI Radeon R7 240
win 7(64 bit)
Proci: Intel Core Duo CPU E8400 (3.000 Ghz)
4 gb RAM
2:46, van kártya ami túl tud forrósodni. Ahogy írtam, nekem is ez volt a problémám. Úgy buktattam le, hogy elővettem egy régi DOS-os játékot (Prehisztorik 2), annál nem szállt el a gép,az remekül ment. De amint videókártyás játékkkal játszottam, jött a kikapcs.
Leszedtem a gép oldalfalát és odaállítottam egy ventilátort a legerősebb fokozaton, majd így kezdtem bele egy videókártyás játékba. Egyetlen egyszer se indult újra a masina.
Na itt derült ki, hogy bezony-bezony, gyíkos a hűtése. Másnap összecsomagoltam, és vittem a szervizbe. Ott derült ki, hogy a processzor ÉS a videókártya hűtése is tropára ment. Óriási malac, hogy még időben kiderült a dolog, ha elfüstöl a proci, azt 50 rugó alatt nem úszom meg.
Tegyél fel egy Aidát, azzal a hőfokokat tudod monitorozni.
Milyen házad van?
Vannak benne ventilátorok (elöl/hátul)?
Inkább egy normális videokártyát vettél volna ez helyett.
Ez egy belépő szintű VGA, abszolút alkalmatlan játékokra.
Passzív legalább? (ventilátor nélküli)
Lefogadom, h azért sötétül el a monitor, mert túlmelegszik a VGA, és így reagálja le.
Mondjuk inkább, minthogy túlmelegedjen, és elhalálozzon.
Mennyi volt a kártya?
20ezer?
Bármit vehettél volna ennyiért Hardverparón, ami kétszer ilyen erős 20ezer környékén. (HD7770/HD7790, HD6850/HD6870)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!