Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Western Digital 160GB Sata...

Western Digital 160GB Sata 100/100 3,5" HDD probléma?

Figyelt kérdés
Nincs valami új gépem nem tehetem meg, hogy újat vegyek, így a régit kell rendbe hoznom nemrég tönkre ment a régi winchesterem (Maxtor 80GB IDE HDD). Nyáron rendeltem hozzá ezt a Wester Digital HDD-t a winchesterről nem sok kép volt pld a csatlakozókat nem mutatta és mikor megjött láttam, hogy eltérő az alaplapi csatlakozóktol csak a tápegységen volt 1 bele illő kábel viszont adat kábelem nem volt. Nemrég rendeltem hozzá rá is kötöttem az alaplapi sata port-ra (alaplap: AsRock P4VM800), de a winchester-t nem olvasta be semmi képp :/ a telepítő CD, se a biosz nem érzékelte a HDD-t a gépben. Esetleg az alaplap miatt, hogy nem beleillő vagy a winchesterrel lenne a gond? (Használtan vettem 1 webshopból, de ott mindenki jókat mondott róla).. Mi lehet a probléma?

#IDE #HDD #Western Digital #IDE vs SATA #SATA 100/100
2016. okt. 1. 10:51
1 2 3
 11/21 Gábor_79 ***** válasza:
Úgy tűnik a szöveg kiírás alapján, hogy a lemez beállítása RAID módban van.
2016. okt. 1. 14:33
 12/21 A kérdező kommentje:
És hogy tudom át állítani?
2016. okt. 1. 14:38
 13/21 Gábor_79 ***** válasza:

STEP 1: Set Up BIOS. (For Wndows 2000 / XP / XP 64-bit.)

A. Enter BIOS SETUP UTILITY > Advanced screen > IDE Configuration.

B. Set the “SATA Operation Mode” option from [RAID] to [non-RAID].

2016. okt. 1. 14:42
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi most nézem meg
2016. okt. 1. 14:43
 15/21 A kérdező kommentje:
Eddig úgy áll, hogy megy (most formáz a telepítő) eddig be se érzékelte nagyon szépen köszönöm remélem mostmár minden menni fog!! :)
2016. okt. 1. 14:54
 16/21 Gábor_79 ***** válasza:
Láthatóan igen. Azaz menni fog.
2016. okt. 1. 15:13
 17/21 A kérdező kommentje:
Azóta is tökéletesen működik :)
2016. okt. 20. 08:41
 18/21 Gábor_79 ***** válasza:

Az pozitív. Mint mondtam nálunk is van ilyen lap és IDE-s lemezt már nem tudok szerezni hozzá. Legutóbb mikor elromlott pont a merevlemez, még épp tudtam kukázni hozzá, de legközelebb már nem. Volt satás lemezem, de nem WD gyártmány amit jumpereléssel állítható, hanem hitachi, ami programmal állítja. Ahhoz kellett volna egy másik lap ami felismeri. Igaz van, de azt olyan kín szerelni. Inkább megmutatom: [link] már nem volt kedvem. Talán végszükség esetén.

Szóval jó tudni, hogy működik!

2016. okt. 20. 10:21
 19/21 A kérdező kommentje:
Elnézést am, hogy későn írtam meg az eredményt nem igazán voltam fent GyK-n teljesen el is felejtettem. Húh azaz alaplap aztán bonyolúltan van megoldva. :O Minden tökéletesen megy itt csak annyi, hogy valószínüleg lassan ellemet kellesz cserélnem, mert kezd lemerülni, de ettől függetlenül tökéletes, köszönöm a segítséget! :)
2016. okt. 20. 11:59
 20/21 Gábor_79 ***** válasza:
Nem azért mondtam. Az akkor utolsó válaszodból kiderült, hogy az a része működik és tudmásul vettem.
2016. okt. 20. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!