Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 300Mb/s wifi kulcs asztali...

300Mb/s wifi kulcs asztali géphez?

Figyelt kérdés
Most festik a szobát, ki kellett pakolni, eddig net kábelen jött asztali géphez routertől a net, viszont felmerült az hogy a kábelt megszüntetni, és helyette ilyen usbs wifi vevőt venni. igen ám csak a 300Mb/s amit néztem boltba, kevésnek tartom, a fele annak ami van sávszélesség. Azt tudom hogy 600Kb/s el jönnek a dolgok töltésnél. Tehát a fele lenne amit ezzel az usbs vevővel tudnék használni, nem? vagy ez hogy van?
2016. szept. 26. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
attól függ hogy mik zavarják majd be a jelet és mennyit fog vissza. TEhát mivel nem tudjuk milyen házban milyen elválasztó fal van értem itt hogy nagy vas beton rudak pl .. nem tudhatjuk vágod ?
2016. szept. 26. 11:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Oké, de azt mondom hogy egy ilyen wifi kulcsal roszabbul járnék mint ha net kábelen lenne, mert csak a fele sávszélességet használná? Amit láttam boltba amit most árulnak az olcsóbb 150Mb/s, és van a 300Mb/s.
2016. szept. 26. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:

"helyette ilyen usbs wifi vevőt" <<< nem javaslom, USB lassú, USB 3 -al talán de ott se tuti...

PCI-e kártyát javasolnák inkább, azzal menni fog.

"Azt tudom hogy 600Kb/s el jönnek a dolgok töltésnél."

600 KByte/s ami 5 Mbps net lefele! Ezt egy B -s (20 éves) router is bírja.

"a 300Mb/s amit néztem boltba, kevésnek tartom" >>> 65~74 Mbps valós.

600 Mb/s is van, de azt nincs WiFi -s eszköz ami bírja.

Ahhoz AC -s router és adapter kell, abból is a felső kategóriából.

A router 40~50 ezer, a kártya pedig 25~30 ezer körül van.

2016. szept. 26. 11:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Én 150mbps wifi adaptert vettem az új gépemhez, nem láttam értelmét venni egy 300mbps-t 50-80mb-s internetünk mellé. De attól is függ, hogy milyen a géped. Nekem pl 2 perc alatt letöltött a gépem egy fájlt, ugyanezt a lenti pc netkábellel 2 és fél órára írta ki.

A gépem pedig az emeleten van a szobámban, a router pedig lent a nappaliban. Nekem bejött ez a kis wifi fogó

2016. szept. 26. 11:29
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 hozzáteszem, ebayról rendeltem a kis kütyüt £3-ért.
2016. szept. 26. 11:31
 6/7 |Orfeusz| ***** válasza:

Wifi előnyei:

+nem kell kábelt húzni

+lehet hordozni az eszközt (PC-t ugye nem)

Wifi hátrányai:

-drágább (router+adapter)

-mindig lassabb, usb-n sokkal

-a tereptárgyak árnyékolnak (fal, bútor)

-sokkal nagyobb a ping

-néha ledobál

Ha nem volt gond, hogy ott van a kábel (elviheted másfele is, a nagy munka úgyis azzal van hogy a szobába kell bevezetni a kábelt), akkor mindenképpen a kábelnél maradnék.

Egyébként konverzió: 1MB/s (megabájt/s) = 8Mbps (megabit/s) = 1000 KB/s (kilobájt/s) = 8000Kbps (kilobit/s).

A MB/s és a KB/s mértékegységeket a számítógép és a programok használják, a Mbps és a Kbps egységeket meg a dörzsölt szolgáltatók és a hálózati eszközök gyártói (egyszerűen azért mert nagyobb a számértéke -> többnek tűnik).

2016. szept. 26. 11:44
 7/7 A kérdező kommentje:
ahha, tehát akkor vagy egy kártyát érdemes, vagy netkábel. Mondjuk igen amondó vagyok én is hogy a net kábel meglegyen tartva, hálózati játéknál jobban is viszi, simább, mig wifin nemtudom.. a tárgyak mennyire fogják vissza. De ezek a wifi kulcsok inkább netezésre vannak szabva. Mondjuk laptopba meg tvbe nemtudom milyen wifi kártya van, Most vettem nemrég egy új smart tvt, wifin keresztül pár szobával arébb gond nélkül simán behozza a HD filmeket, rendesen gyorsan be tölti
2016. szept. 26. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!