300Mb/s wifi kulcs asztali géphez?
"helyette ilyen usbs wifi vevőt" <<< nem javaslom, USB lassú, USB 3 -al talán de ott se tuti...
PCI-e kártyát javasolnák inkább, azzal menni fog.
"Azt tudom hogy 600Kb/s el jönnek a dolgok töltésnél."
600 KByte/s ami 5 Mbps net lefele! Ezt egy B -s (20 éves) router is bírja.
"a 300Mb/s amit néztem boltba, kevésnek tartom" >>> 65~74 Mbps valós.
600 Mb/s is van, de azt nincs WiFi -s eszköz ami bírja.
Ahhoz AC -s router és adapter kell, abból is a felső kategóriából.
A router 40~50 ezer, a kártya pedig 25~30 ezer körül van.
Én 150mbps wifi adaptert vettem az új gépemhez, nem láttam értelmét venni egy 300mbps-t 50-80mb-s internetünk mellé. De attól is függ, hogy milyen a géped. Nekem pl 2 perc alatt letöltött a gépem egy fájlt, ugyanezt a lenti pc netkábellel 2 és fél órára írta ki.
A gépem pedig az emeleten van a szobámban, a router pedig lent a nappaliban. Nekem bejött ez a kis wifi fogó
Wifi előnyei:
+nem kell kábelt húzni
+lehet hordozni az eszközt (PC-t ugye nem)
Wifi hátrányai:
-drágább (router+adapter)
-mindig lassabb, usb-n sokkal
-a tereptárgyak árnyékolnak (fal, bútor)
-sokkal nagyobb a ping
-néha ledobál
Ha nem volt gond, hogy ott van a kábel (elviheted másfele is, a nagy munka úgyis azzal van hogy a szobába kell bevezetni a kábelt), akkor mindenképpen a kábelnél maradnék.
Egyébként konverzió: 1MB/s (megabájt/s) = 8Mbps (megabit/s) = 1000 KB/s (kilobájt/s) = 8000Kbps (kilobit/s).
A MB/s és a KB/s mértékegységeket a számítógép és a programok használják, a Mbps és a Kbps egységeket meg a dörzsölt szolgáltatók és a hálózati eszközök gyártói (egyszerűen azért mert nagyobb a számértéke -> többnek tűnik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!