Miért csak 3,12 ramot érzékel a Winfos?
Van egy Asus P5LD2-es alaplapom ami 4 slotos.
Tettem bele 2X2 GB ramot és ebből BIOS szerint is 4 GB-van DE a Biosban írja ,hogy 3200 MB ok szóval a 4-ből ennyi ami jó.
Mit lehet tenni ,hogy 4 giga legyen???
Nem a Winfos-ba van a hiba hanem a BIOSBA mert valami zabálja le a memóriát onnan.
Windows 64 bitet tettem rá
Szerintem nem a Windows, hanem te vagy a fos.
Ahogy előttem írták, az integrált videókártya vesz le a ramból.
Ennyi Móka Mikit😂
Van mellette dedikált és tiltva van az integrált is.
Hm... nem vettél bele véletlenül "úgyis jó lesz az" alapon olyan ddr2 ramokat, amelyeket úgymond "amd only" megjelöléssel árultak? De egyébként ha nem ez a helyzet akkor is látom a hibát a gyártó honlapján:
2x2 gb ramot tettél bele miközben max 4gb memóriát támogat, tehát slotonként 1gb-s ram modulokat, nyilván ettől zavarodott meg. Gyártó szerint: "4 x DIMM, max. 4GB, DDR2 667/533/400, Non-ECC, un-buffered memory"
32 bites rendszer, egy 512MB -os kártyával, és alaplapi attól hogy nem használod még lefog magának 256MB -ot + HDD meg pár más apróság elvisz ~50 MB -ot cache be.
32 bit -es rendszernek amúgy 4GB a maximális korlétja.
3.2 GB + 0.5GB + 0.25GB + 0.05GB = 4 GB
Igaz, nem a 32 bit korlátozza, bár nem értem miért rakott 64bit -es rendszert ha az alaplap nem képes úgy se annak előnyeinek kihasználására, csak többet fogyaszt az alap rendszer...
De a szitú ugyan az, csak nem OS hanem az alaplap akkor most a keretmetszete.
"Ennyi Móka Mikit😂
Van mellette dedikált és tiltva van az integrált is."
talán a kérdésbe bele kellet volna írni mert nem mindenki gondolat olvasó . TE tahó !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!