Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagynak le véletlenszerű...

Miért fagynak le véletlenszerűen a dolgok miután overclockoltam a videókártyámat?

Figyelt kérdés
Üdv! Az lenne a kérdésem ,hogy a videókártyám (MSI GeForce GT 610 1Gb) overclockolása óta tényleg jobban mennek a dolgok viszont egyszer csak van olyan ,hogy játszom vagy valami olyat csinálok ami igénybe veszi és egyszer csak 1 idő után lefagy néha csak a játék de van ,hogy az egész gép és csak az újraindítás segít. Először arra gyanakodtam ,hogy biztos a hűtés a gond mert hát nyilván jobban melegedik így ezért tettem is be + ventilátort ami a legnagyobb terhelés közben ilyen 55 fokon tartja ami szerintem teljesen vállalható. Ha nem terhelem meg a kártyát akkor általában nem szokott gond lenni vele. Viszont borzasztó zavaró ,hogy ezt csinálja mert ha valamit csinálok és nem mentettem el és aközben történik akkor igen felbosszant. Vagy lehet még ez a hűtés sem elegendő neki és többre lenne szüksége? Előre is köszönöm!
2016. szept. 19. 07:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hát igen én is erre a 2re gyanakszok csak inkább az 1. Mert akkor az msi miért támogatná az OC-t? Megpróbálok még majd mondjuk vagy 3 ventillátort még bekötni hátha az elég lesz. :)
2016. szept. 19. 09:07
 12/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
Azért a "támogatja az OC-t" (messze) nem azt jelenti, hogy addig tolhatod a csúszkát amíg csak lehet. Fogadd el, hogy nem bír mondjuk 20%-ot, csak pl 10-et. Jobb helyeken ezt ki szokták tapasztalni, és ha nem bírja, akkor egy kicsit csökkentik az OC-t, amíg nem lesz stabil. És nem feltétlen látod kívül túlmelegedni, attól belül még lehet neki egyes részein melegebb, nincs minden egyes modulon hőmérő. Nyilván ezen (is) segít ha minél alacsonyabb környezetben van a GPU teljes felülete, de van hővezetés/hőleadás is a világon.
2016. szept. 19. 09:17
 13/20 anonim ***** válasza:

basszus ember,ez egy GT 610...a Pentium G4400-amban erősebb az integrált gpu.

ha annyira húzni akarod,akkor msi afterburner,ott unlock voltage controll meg unofficial overclock limit.csapd fel a feszt,aztán húzzad.de figyelj rá,hogy ne égesd le mert ezekre borzalmas hűtőket raknak.

2016. szept. 19. 10:12
 14/20 A kérdező kommentje:
Megjegyezném ,hogy nem maximálisra raktam a csúszkát mint valaki korábban írta. Illetve az afterburner nem engedi sajnos ,hogy állítsak a feszültségen de lehet a biosban van letiltva majd utána nézek. De köszönöm mindenkinek az ötleteket elsődlegesen a jobb hűtést szeretném biztosítani neki. :)
2016. szept. 19. 11:10
 15/20 anonim ***** válasza:

Érdeklődve szemlélem ezt az OC dolgot, attól a kis szerencsétlen 610-es kártyáról. Tudod mire való az a kártya? Mini PC-be, filmlejátszásra. Gondolom, mérhető javulást nem sikerült elérni a szöszmötölés ellenére sem. Annak a kártyának egy procikája sincsen, ami tolerálná az OC-t, de ezt már kifejtették a kollégák előttem.

Lehet vele bármit csinálni, jobb nem lesz, max tönkremegy és akkor az sem lesz.

Állítsd vissza alap órajelre mindent és reménykedj, hogy nem sínylette meg a hardver a próbálkozásokat.

Nem akartam provokatív lenni, csak védeni a cuccod. :)

2016. szept. 19. 11:25
 16/20 A kérdező kommentje:
Azért nem mondanám ,hogy nem javult mert a Grand Theft Auto V ami egy igen nagy igényű játék 60FPS-l futtatható vele igaz a legkisebb beállítosokon de azért az több mint egy film. ;)
2016. szept. 19. 12:11
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez mit sem változtat azon a tényen, hogy egy 64 bites, DDR3-as, és általában multimédiás gépben használatos kártyáról beszélünk :) Ne tedd tönkre.. :(
2016. szept. 19. 13:17
 18/20 anonim ***** válasza:

Pár éve pont ilyen kártyám volt, és afterburnerrel kb. plusz 5 fps-t lehetett belőle kipréselni. Ennek nagyon örültem, mert a F1 2014-et így már 25 fps-el vitte. :)

2 hónapig. Egyszer csak halk pukkanás volt hallható, némi égett szag, és dobhattam ki. Ennyi. :)

2016. szept. 19. 15:41
 19/20 MGéza ***** válasza:
Érezhető javulást akarsz fagyások nélkül? Akkor tedd pénzé és dobj rá még egy keveset, ha nem akarsz, akkor az árán kijön egy hd 6670 ami sokkal erősebb. De használt r5 240 is van nem sokért. Elhiheted ésszerűbb mint halálra kínozni emezt..
2016. szept. 19. 16:18
 20/20 A kérdező kommentje:
Már tervben van az új videókártya persze. Csak amég nincsen meg az ami hetek kérdése addig kísérletezgetek ezzel. Ami le fogja váltani az egy: Sapphire Radeon RX 460 4GB D5 Nitro lesz. Szerintem az már bőven ki fog elégíteni minden igényemet.
2016. szept. 19. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!