Miért fagynak le véletlenszerűen a dolgok miután overclockoltam a videókártyámat?
Figyelt kérdés
Üdv! Az lenne a kérdésem ,hogy a videókártyám (MSI GeForce GT 610 1Gb) overclockolása óta tényleg jobban mennek a dolgok viszont egyszer csak van olyan ,hogy játszom vagy valami olyat csinálok ami igénybe veszi és egyszer csak 1 idő után lefagy néha csak a játék de van ,hogy az egész gép és csak az újraindítás segít. Először arra gyanakodtam ,hogy biztos a hűtés a gond mert hát nyilván jobban melegedik így ezért tettem is be + ventilátort ami a legnagyobb terhelés közben ilyen 55 fokon tartja ami szerintem teljesen vállalható. Ha nem terhelem meg a kártyát akkor általában nem szokott gond lenni vele. Viszont borzasztó zavaró ,hogy ezt csinálja mert ha valamit csinálok és nem mentettem el és aközben történik akkor igen felbosszant. Vagy lehet még ez a hűtés sem elegendő neki és többre lenne szüksége? Előre is köszönöm!2016. szept. 19. 07:33
1/20 anonim válasza:
"Miért fagynak le véletlenszerűen a dolgok miután overclockoltam a videókártyámat?"
AZÉRT mert overclockoltad !
Annak örölj hogy képet az az a szerencsétlen kártyácska, és felejtsd el a tuningolását, mert nem lesz hosszú életű !
2/20 A kérdező kommentje:
A gyártó is támogatja az overclockot rajta volt a dobozán , papírján és külön programot is kaptam hozzá a driver lemezen amivel ez kivitelezhető. Nyilván nem egészséges ezzel tisztában vagyok csak a probléma megoldását szeretném lelni ahelyett ,hogy újra lejebb viszem.
2016. szept. 19. 07:44
3/20 anonim válasza:
Tápegység? Ha az nem tuningra való akkor nem ad le elég feszültséget a megnövekedett igényhez és az is okozhat ilyet.
4/20 A kérdező kommentje:
Megnéztem és jelenleg egy CHIFTEC GPS-350EB-101 A tipusú táp van benne. Ez lehet ,hogy kevés vagy nem megfelelő lenne?
2016. szept. 19. 08:12
6/20 A kérdező kommentje:
Akkor megnézem van-e donorom. Aztán ha van akkor leírom mit találtam ,hogy az megfelelne-e a konfighoz? :)
2016. szept. 19. 08:17
7/20 A kérdező kommentje:
Na így hirtelen találtam egy LPK12-30P4 tápot. Ha ez jó lesz szerintetek átrakom ha viszont ez is keves akkor veszek majd egy újat és olyat ami kihajtja a dolgokat. :)
2016. szept. 19. 08:23
8/20 anonim válasza:
Az a videokártya 29W-ot fogyaszt alapórajelen, csutkára leterheelve. Ha szemét kitolod akkor sem fog többet enni a duplájánál.
Ennyit a jelenlegi tápod röhögve, fütyürészve kiköhög magából.
9/20 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem a táp a probléma valószínűleg? Ez jó és rossz hír is egyben mert így nem kell cserélnem cserébe nem tudom mitől lehet akkor ez a jelenség.
2016. szept. 19. 08:52
10/20 anonim válasza:
Sokkal valószínűbb a túlmelegedés, vagy hogy a reménytelenül lassú DDR3 videoramok nem bírják a nyüstölést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!