Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » RX460 miért nem ad képet?

10inchhero kérdése:

RX460 miért nem ad képet?

Figyelt kérdés

Üdv.

A héten vettem egy RX460-at a HD7790-em helyére, viszont csak akkor szembesültem a ténnyel, hogy különböző DVI kimenet van rajtuk.. Rendeltem egy DVI-HDMI átalakítót (csak egy csatlakozó, nem az elektromos), így most így néz ki: monitor-VGA-DVI-I-HDMI-GPU, de nincs képem. Valaki tudna segíteni megoldani? (nem régi monitor, de csak VGA kimenet van rajta..)

2016. szept. 16. 13:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"de DVI-I - HDMI akkor teljesen haszontalan, ha csak aktívval működik."

Nem, a DVI-I analóg és digitális kimenet, de nem egyszerre. Ha

2016. szept. 16. 15:01
 12/20 anonim ***** válasza:

A te problémád ott van, hogy van egy videokártyád, ami már annyira fejlett, hogy feltételezik a digitális kapcsolatot közte és a monitor között, ezért nemes egyszerűséggel le is hagyták róla az analóg kimenetet. (Meg persze a DA áramkört is, mert így olcsóbb)

A DVI-I HDMI átalakítónak is akkor van jelentősége, ha olyan kábeled van, amin DVI-I csatlakozó van, mert az egyszerűen nem megy bele egy DVI-D aljzatba.

2016. szept. 16. 15:24
 13/20 anonim ***** válasza:
2000 Ft-ért hol találtál HDMI-VGA átalakítót?
2016. szept. 16. 15:28
 14/20 anonim ***** válasza:

Már miért kellene 80K-ért monitort venni?

24"-os, IPS paneles Fullhd monitor kaphattó újonnan 38 ezerért. Használtan, garival még olcsóbban is.

A gányolást tényleg nem a leghelyesebb kifejezés. Igazából arra értettem, hogy egy ideje a videokártyák az analóg kimenetükön valahogy nem produkálják ugyanazt a képminőséget, mint a digitálison.

Vagyis venni egy fejlett videokártyát és azt lebutítva használni nem igazán iparos mgoldás.

2016. szept. 16. 15:31
 15/20 anonim ***** válasza:

15:31 24 colos WUXGA (1920x1200) felbontású monitorom van, és ezen nem kívánok változtatni. Hogy miért vagyok ilyen beteg állat, kérdezed? Annak idején az utolsó CRT monitorom UXGA (1600x1200) volt, és én azt mondtam, nincs az a szélesség és laposság, amiért én engednék a vertikális pixeleimből. Ezt ma is tartom. Főleg egy csatlakozó miatt nem adom alább. A 16:10-es képarányt ma is jó kompromisszumnak találom a filmek és sorozatok között, illetve böngészésre, szövegszerkesztésre is megfelelőbb, mert szélesítéssel leginkább csak üres teret lehet nyerni.

Viszont emiatt meg is vagyok kicsit lőve, mert a WUXGA manapság ritka, mint a fehér holló. Árgépen találtam 70-ért is monitort, de ennyi. De ha 20 körül lehetne kapni használtan, mint a 22 colos full HD-ket, akkor sem vennék, ha 5e-ből megúszhatom.

Egyébként pár hónapja járt nálam egy modernebb HD monitor, és kipróbáltam VGA és HDMI kábellel is, és nem találtam szembeötlő különbséget a képminőségben. Úgyhogy jöhet felőlem ilyen digitális meg olyan 4K a piacra, amíg nem képesek elfogadható árban többet nyújtani, mint ami most van, addig bekaphatják mind. :D

2016. szept. 16. 15:57
 16/20 anonim ***** válasza:

Ugyan ilyen cipőben jártam. VGA csatis a monitorom, és egy rx 470-et vettem. Egy ilyen átalakítót vettem hozzá:

[link]

Tökéletesen működik.

2016. szept. 16. 17:49
 17/20 anonim ***** válasza:
15: Jah, ráadásul manapság minden "milyen kártyát, milyen procit" kérdésre valaki benyögi: "4k-ra?" F***om ki van, mikor egy 4k-s monitor ára is több havi "átlag" fizetésbe kerül. Mivan? Mindenkinek 4k-s monitora van vagy mi? Arról nem is beszélve, hogy a jelenleg kapható videókártyák közül ami tényleg ALKALMAS elfogadható minőségű játékélményt nyújtani 4k-ban nem ilyen 100-130 ezres kártyák.
2016. szept. 16. 17:55
 18/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: najó nem több havi fizu egy olyan monitor, de akkor sem 2 fillér, hogy minden második usernek olyanja legyen.
2016. szept. 16. 18:01
 19/20 anonim ***** válasza:

A te igényed sspeciális az átlaghoz képest. Az enyém is az volt, amíg el nem szált az 1920x1200 soros monitorom tápja. mer a Samu jó érzékkel olyan szigetelőt használt benne, ami néhány év alatt vezetővé vált.

2016. szept. 16. 18:09
 20/20 anonim ***** válasza:

"rendeltem egy aktív VGA-HDMI"

Remélem, csak elírás, neked a fordítottja kell, HDMI - VGA. A kérdésedben is fordítva vezeted a láncot, a monitortól a gépedig, de a jel iránya pont ellentétes. Mindig a forrástól a cél felé haladj, könnyebb észrevenni a hibát.

2016. szept. 16. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!