Hd monitorok között van különbség?
Nah most talán elég hülyeséget kérdezek, megpróbálom kifejteni mire gondoltam:
Legyen mondjuk a Samsung a gyártó, van 2 HD monitor az egyik 30k másik 50k, mindegy hogy melyiket veszem mind a 2 egyforma képet ad? (Csak mondjuk az 50k ba van valami plusz)
+Ívelt monitort érdemes venni vagy hülyeség?
Nem, van ugyanakkora monitor ugyanakkora felbontással ugyanattól a gyártótól rendszerint 2-2.5x annyiért is, és nem azért, mert az egyik díszített a másik meg nem. A panel típusa nagyon fontos, az IPS panelek most a legjobbak, a nagyon olcsó(30 vagy alatta) monitoroknál előfordulhat nevetséges kis betekintési szög is(egyszer beleugrottam egybe, képtelenség volt olyan pontot találni a monitor előtt ahol minden pixel ugyanúgy nézett volna ki - habár ez hála az égnek nem jellemző, de figyelj rá, ha 178\178 nál kisebb, akkor messziről kerüld el).
Ívelt monitort személyesen még nem láttam, nem tudok róla nyilatkozni, a koncepció mindenesetre jónak tűnik.
Persze vannak olyan extrák is amik a képminőséget nem befolyásolják, csak mondjuk kiadják ugyanazt a monitort több bemenettel, usb csatlakozóval, meg ki tudja még mivel, de itt általában nem vészes a felár(mondjuk az egyik 60, a másik meg 65).
Volt egy, netán két rossz monitorod, ki tudja mikor, és ebből levonod az univerzális okosságot - mind szar ami koreai, kivéve ha 110+ ezer pénzt kérnek érte.
Btw létezik olyan, hogy monitor kalibrálás, jó eséllyel két teljesen ugyanolyan monitor sem fog pont ugyanolyan képet produkálni akkor sem, ha épp hogy kicsomagoltad ~ teljesen értelmetlen a fényképes példád, nem a monitorok gagyik, egyszerűen szar a technológia, csak épp még nincs jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!