Mi a különbség a LED és LCD monitorok kötőt?
Általában a LED monitor is LCD, csak LED háttérvilágítással (és mondjuk nem CCFL).
Van aztán OLED és Amoled/Super Amoled is, ami tényleg LED és általában jóval drágább.
igen, szembarát, szebb képet is ad, és kevesebbet fogyaszt. Ha jól tudom a LED-nél a pixelek színét RGB színekből keverik össze.
Ez azt jelenti, hogy minden pixel egy led, amely piros (RED), zöld, (Green) és kék (Blue) színekből állítja elő a pixel színét.
De lehet hogy most nagy hülyeséget mondtam, de én így tudom.
A LED monitorok alatt a LED háttérvilágításúakat értjük.
ezek áltlában LCD panelesek. Nagyobb részük IPS. tehát prémium minősítésű panel, Nagyobb látószöggel, és színhűbb képpel, Nagyobb kotrasztal.
Vannak ugye OLED panelek. Amiben maga a "pixel" világít. Ezek jóval élénkebb színt és 100%-os fekete képet képesek megjeleníteni.
Valakínek ez bejön, Valakinek nem. A lényeg hogy baromi drága. És jelenleg inkább mobiltelefonoknál aklalmazzák.
LCD monitor alatt konyhanyelven a CCFL csöves monitorokat értjük. A külömbség annyi hpgy ezek általában régebbi típusúak, És fénycsövek adják a megvilágítást. inden téren elavult ez a módszer, Többet fogyaszt, sárgább képe van, és nagyobb esélyel hibásodik meg.
Valójában a LED monitorként emlegetett készülékek is ugyan ezt az elvet valják, ezek is ugyan így LCD monitorok, a külömbség annyi hogy LED-ek világítják meg benne az LCD panelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!