Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri SSDre váltani?

Nfsfan kérdése:

Megéri SSDre váltani?

Figyelt kérdés
Az alaplapomon sajnos csak sata 2 van megéri SSDt venni így is? Mennyivel lesz így szembetűnőbb a különbség mint a hhd esetén illetve mennyivel lesz rosszabb mint ha sata 3 lenne?

2016. márc. 23. 22:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben megéri SSD-re váltani. Ugyanis, sokkal gyorsabb a BOOT idő, hamar feláll a rendszer, gyorsabban feltelepül a windows pl HDD-n 20 perc a Windows telepítése, míg SSD-n csak 5 perc. Gyorsabban futnak a programok stb... csak előnye van. Egyetlen negatívum az ára.
2016. márc. 23. 22:54
 2/10 A kérdező kommentje:
De Sata 2 vel is megéri? vagy inkább sata 3 al? mennyi a különbség a kettő között gyorsaságban? mármint az tudom hogy a sata 2 3gb/s a sata 3 meg 6 de ezt ki is használják az ssdk vagy elég a sata 2 is nekik vagy hogy?
2016. márc. 24. 00:43
 3/10 anonim ***** válasza:
SATA3
2016. márc. 24. 00:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha nemakarsz ujj alaplapot is venni akkor maradjon a SATA2
2016. márc. 24. 00:58
 5/10 BM-Striker ***** válasza:
100%

HDD-hez képes óriási a különbség még SATA1-gyel is, mivel a SSD valódi előnye a HDD-hez képest nagyságrendekkel gyorsabb véletlenszerű olvasás/írás.

SATA2-nél egyedül a szekvenciális olvasás/írás van korlátozva.

2016. márc. 24. 01:27
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 ott a pont! :)

Az pedig, hogy megéri-e relatív. Én raktam 1-2 gépbe és tény hogy gyorsult a programok indítása, ellenben az ára miatt nem raktam mindenhova. Ha sok programot indítasz és zársz be (pl dokumentumok, stb..) akkor érdemes. Ha egy programon dolgozol (azt elindítod és ennyi) teljesen felesleges, mert ha már a ram-ban van akkor úgyis gyors lesz...

2016. márc. 24. 01:39
 7/10 Trevor. ***** válasza:

Megéri váltani. Nem fogod hallani az állandó fejpozicionálásból adódó kerregést, sokkal gyorsabban indul minden (Windows és programok is), a fájlműveletek az SSD-n jóval gyorsabbak.

Csak a nyers sebesség, lemérve 2 meghajtómmal:

Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB:

[link]

Samsung 850 PRO 128GB SSD:

[link]

Az eredmény magáért beszél. A mindennapi használatban a 4kb-os fájlok beolvasásánál érezhető leginkább a gyorsulás. A szekvenciális írási/olvasási sebesség jól mutat, de elég ritkán fogod használni.

2016. márc. 24. 01:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Simán megéri. SATA1-es gépeken is rengeteget segít az SSD.
2016. márc. 24. 09:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat most már nincs előttem semmi homályos dolog! :)
2016. márc. 24. 12:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem éri meg.

Sokkal rövidebb az élettartama. Akkor éri meg, ha dobálod a gépet(laptop), mert nincs benne mozgó alkatrész. Én személy szerint nem bízok benne...

2017. dec. 6. 03:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!