Megéri SSDre váltani?
HDD-hez képes óriási a különbség még SATA1-gyel is, mivel a SSD valódi előnye a HDD-hez képest nagyságrendekkel gyorsabb véletlenszerű olvasás/írás.
SATA2-nél egyedül a szekvenciális olvasás/írás van korlátozva.
#5 ott a pont! :)
Az pedig, hogy megéri-e relatív. Én raktam 1-2 gépbe és tény hogy gyorsult a programok indítása, ellenben az ára miatt nem raktam mindenhova. Ha sok programot indítasz és zársz be (pl dokumentumok, stb..) akkor érdemes. Ha egy programon dolgozol (azt elindítod és ennyi) teljesen felesleges, mert ha már a ram-ban van akkor úgyis gyors lesz...
Megéri váltani. Nem fogod hallani az állandó fejpozicionálásból adódó kerregést, sokkal gyorsabban indul minden (Windows és programok is), a fájlműveletek az SSD-n jóval gyorsabbak.
Csak a nyers sebesség, lemérve 2 meghajtómmal:
Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB:
Samsung 850 PRO 128GB SSD:
Az eredmény magáért beszél. A mindennapi használatban a 4kb-os fájlok beolvasásánál érezhető leginkább a gyorsulás. A szekvenciális írási/olvasási sebesség jól mutat, de elég ritkán fogod használni.
Nem éri meg.
Sokkal rövidebb az élettartama. Akkor éri meg, ha dobálod a gépet(laptop), mert nincs benne mozgó alkatrész. Én személy szerint nem bízok benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!