Melyiket válasszam? Kinőttem a laptopom winyóját. két megoldáson gondolkodtam: 1. Külső winchester (sztem elég lenne 500MB-os (? ) ). 2. Új belső winyó (1TB-ra gondoltam (? ) ).
Melyiket ajánlanád? Illetve abból milyen márkát?
A külsőből sok jót hallottam mostanság az "Intenso"-ról. (? )
Max.20.000-et szánnék rá. Köszi, ha tudsz segíteni!
Ha a belsőt cseréled ki, akkor telepítheted újra a gépet, illetve a két vinyó között is meg kell oldanod valahogy az el-vissza másolgatást.
Ha rádugsz egy külsőt, akkor meg csak simán áthelyezed a ritkábban használt fájlokat.
Innen már te választasz, hogy melyikhez van idegrendszered. :)
Az enyémben egy 500-as belső van és vettem hozzá még évekkel ezelőtt egy 1 tb-s külsőt. 20-ból ki kellene jönnie ennek is és sokkal kevesebb a macera.
1.
A meglévő rendszert is át lehet másolni (klónozni) egy másik (üres) merevlemezre:
Csak egy üres DVD vagy pendrive kell, amire egy hordozható és önállóan indítható (boot-olható) rendszert készítesz a fenti oldalon található leírás alapján:
Itt egy másik videó a klónozásról, de ebben a másolandó és az üres merevlemezeket egy külön gépbe szerelték át:
2.
Vagy ha van DVD meghajtó a laptop-ban és nem használod, akkor annak a helyére egy külön kerettel beszerelhető egy második merevlemez, pl:
(a keret magasságára érdemes ügyelni, mivel van 9 és 12mm magas is, és annak megfelelőt kell venni, különben vagy nem fog becsúszni vagy lötyögni fog, - persze barkács-módszerekkel mindegyik orvosolható: reszelés-ragasztás)
2-es:
Tudom, hogy ma már mindent meg lehet oldani és vártam is egyébként egy ilyen alternatívát is.
De ha valamit meg lehet oldani egyszerűen is, akkor minek kell megbonyolítani?
Op. rendszer klónoz, vinyó ki, vinyó be, op. rendszer új vinyóra, gyakran és ritkán használt fájlok rendszerezése (oda-vissza másolgatása), amihez ugye kelleni fog egy külső vinyó, ami tulajdonképpen benne volt a gépben.
Nem egyszerűbb rádugni egy sima usb-s külső meghajtót és áthelyezni rá a filmeket (csak egy tipp volt a film :) )? A gép dolgozik szép csöndben felügyelet nélkül, Te meg közben megcsinálhatod az ebéded. :)
Én ezt csinálnám, illetve ezt is csináltam, de a kérdező majd eldönti, hogy mi a szimpatikus neki.
#4:
Igazad van, az USB-s megoldás egyszerűbb. (főleg filmek esetén, plána ha van USB csatlakozós TV a háztartásban).
Nem is voltam teljesen egyértelmű, mivel csak a belső merevlemezes választáshoz akartam konkrét megoldást írni, ha arra esne a választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!