Mennyivel gyorsabb egy 10000 RPM-es belső merevlemez, egy 7200 RPM-esnél?
Figyelt kérdés
Egy 120 GB-os SSD mellé szeretném másodlagos meghajtóként, filmek, sorozatok, és játékok tárolására.2016. jan. 27. 18:16
1/10 anonim válasza:
Nincs különbség ebben az esetben.Ha oprendszert telepítenél rá akkor sem sok.
2/10 Trevor. válasza:
Elég egy gyorsabb 7200rpm-es, pl. egy WD Black is.
3/10 anonim válasza:
SSD mellé egy EZEX is elég lesz.
4/10 Dongaben válasza:
Ha csak tárolásra kell, akkor felesleges pénzkidobás szerintem...Egy nagyobb tárkapacitású Green WD (5400-7200) tökéletesen megfelel a célnak! De ez CSAK tárolásra igaz! A Green változatot nem folyamatos pörgésre tervezték...
5/10 MGéza válasza:
Igazából nem is tudom, nem hiszem hogy sok 10000 rpm-es sata lenne a piacon, ami van azok meg elég drágák és nem hoznának annyit hogy megérje az árrés. Ilyen sebességgel leginkább SAS(másik nevén scsi) meghajtók készülnek, azok meg mezei usernek nem kellenek, szerverbe valók.
6/10 anonim válasza:
pontosan 2800x többet pörög a nagyobb egy perc alatt. Egyébként meg leírták, tárolásra elég a 7200, nekem a játékok is hdd-n vannak (7200) és semmi lagg nincs.
7/10 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, nem fogalmaztam pontosan, hetente pársz giga megfordul rajta és folyamatosan használom.
2016. jan. 27. 20:24
8/10 Dongaben válasza:
Ha a NET-en keresztül használod, akkor végképp nincs értelme...Ott úgyis a le-feltöltési sebesség a meghatározó. A folyamatos használathoz viszont Pl. a WD Red szériából válassz.
9/10 anonim válasza:
folyamatos használatra tényleg red vagy black a jobb western digitalból.
10/10 Közveszélyes Kontár válasza:
10 000 / 7200 = 1.38888889
nem? +40% al kb. tehat, mar ha fordulattal egyenesen novekszik a iras/olvasas sebessege
amugy tarolasra tenleg "mindegy" vagy akkor direkt tarolonak szant lemez, amit emitettek
netan hasznos lehet az is hogy 10000 rmp aran ket lemezt veszel es raid ba kotod, gyorsabb is es biztonsagosabb is (no persze ha nem mindketto meghal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!