Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sok ilyen volt már, de nekem...

Sok ilyen volt már, de nekem szerintetek melyik lenne most megfelelőbb? Intel vs. AMD

Figyelt kérdés
Jelenleg egy i5-2500k tulajdonosa vagyok, egy GTX 970 társaságában, és 8 GB 2400 MHz DDR3 van a gépben. Karácsonyra szeretnék beújítani alaplap+cpu-t, és nem tudok dönteni a kettő között. Az egyik egy i5-6600k cpu, és 16 GB DDR4, míg AMD fronton egy FX-8350, és még 8 GB DDR3 lenne a mostanihoz. Anyagilag az AMD jobban megéri, viszont ott még nincs DDR4, úgyhogy lehet hogy nem lenne olyan időtálló. A legfőbb szempont a játék egyébként.

2016. szept. 7. 22:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nem vagy megelégedve a mostani procid teljesítményével vagy mi a probléma?::
2016. szept. 8. 00:57
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha már karácsonyig várnál, akkor várj tovább. Jön az AMD fronton a Zen, Intel fronton a Kaby Lake, nem most kéne beújítani :D
2016. szept. 8. 02:22
 13/16 anonim ***** válasza:
"Tuningbarát vagyok" akkor a processzor ára szinte lényegtelen mert a sima és K-s proci között nem nagy az árkülönbség. Viszont akkor 40-50 ezres lap kell legalább 30 ezres táp és illik belerakni egy dark rock pro 3-at ami 24 ezer. Így már nem 15 ezer a különbség a K és sima konfig között.
2016. szept. 8. 11:13
 14/16 A kérdező kommentje:

Meg vagyok elégedve, csak már öregecske... :) Tápomat nem cserélem, maximálisan helyt áll ez a 800W 80+-os minősítésű táp. Évek óta maximális megelégedettséggel használok Raptoxx tápot. Tudom, hogy annyira nem ismert név, de a gagyitól nagyon távol áll, igazán jó cucc. Alaplapban ASRock lenne mindkét oldalon, nagyon szeretem a lapjait. Árban és felszereltségben verhetetlenek, soha semmi bajom nem volt velük.

Kedves valamelyik válaszoló. Lehet, hogy egy öregecskét és egy újat próbálok összehasonlítani, ennek 1 oka van! AMD oldalról ez érhető el, mi a tökömet csináljak?

És igen, természetesen tisztában vagyok vele, ahogy mindenki, hogy az Intel minőségibb cucc, de azt már nem tudom, hogy annyi plusz pénzt meg-e ér.

2016. szept. 8. 17:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Az AMD-nek eleve évek óta nem volt új processzora a piacon, tehát ha nem vesszük figyelembe a közelgő Zen-t, egyoldalú a piac, kár egyáltalán összehasonlítani.
2016. szept. 8. 17:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Intel vonalon azért elég jó TDP arányú processzorok vannak de a fenti i5 2500k sem kifutó darab még. Új skylake processzorok kevésbé forrófejűek, a mostani procid 95W körüli TDP-vel bír, míg az új mondjuk i5 6600 65w körüli hasonló teljesítmény arány 12% -al jobb mint a régi processzorod a tesztek alatt.
2016. szept. 8. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!