Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sok ilyen volt már, de nekem...

Sok ilyen volt már, de nekem szerintetek melyik lenne most megfelelőbb? Intel vs. AMD

Figyelt kérdés
Jelenleg egy i5-2500k tulajdonosa vagyok, egy GTX 970 társaságában, és 8 GB 2400 MHz DDR3 van a gépben. Karácsonyra szeretnék beújítani alaplap+cpu-t, és nem tudok dönteni a kettő között. Az egyik egy i5-6600k cpu, és 16 GB DDR4, míg AMD fronton egy FX-8350, és még 8 GB DDR3 lenne a mostanihoz. Anyagilag az AMD jobban megéri, viszont ott még nincs DDR4, úgyhogy lehet hogy nem lenne olyan időtálló. A legfőbb szempont a játék egyébként.

2016. szept. 7. 22:03
1 2
 1/16 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
I5 6500, b150 és ddr4 16gb. Nehogy fx-et vegyél.
2016. szept. 7. 22:09
 2/16 anonim ***** válasza:
Karácsony még odébb van, addig sok víz lefolyik a Dunán...
2016. szept. 7. 22:11
 3/16 anonim ***** válasza:

Az fx-nél még a mostani cpu-d is erősebb...

Mindenképp i5.

2016. szept. 7. 22:12
 4/16 anonim ***** válasza:
Jah, mondjuk igaza van a kettesnek, mert elméletileg am4 is jön valamikor.
2016. szept. 7. 22:13
 5/16 A kérdező kommentje:

4. Az jövő tavasszal lesz. Legalábbis akkorra ígérik.

Nekem is az Intel a szimpibb, csak az ára nagyon borsos.

2016. szept. 7. 22:15
 6/16 anonim ***** válasza:

Attól függetlenül, és én úgy tudom, hogy most év végén fogják bemutatni őket.

Egyébként meg az árak normalizálódása végett érdemes megvárni, na meg remélem APU terén tényleg annyit fejlődnek amennyit ígérnek, és ugyan ez a számítási teljesítményre is!

2016. szept. 7. 22:26
 7/16 anonim ***** válasza:
Nem egy ár és nem egy teljesítmény kategória a kettő. Egyértelműen intel. De nem k-s és nem 16 gb ram csak 8 és akkor már nem olyan borsos az ár.
2016. szept. 7. 22:42
 8/16 A kérdező kommentje:
Tuningbarát vagyok, ezért a k-s változat. Árban sem nagy az eltérés, azt a pár ezrest megéri a nagyobb teljesítmény. 16 GB RAM-ot pedig a jövőre nézve mindenképp ajánlatosabb, mint 8-at, főleg mert 8 gb 14-17 ezer, míg a 16 GB-os KIT-ek 21-22-ért mennek. Ha már ekkora volumenben fejlesztek, szerintem kár lenne lespórolni azt a keveset. Össz kb. 15 ezret nyernék vele, cserébe nem tudnék tuningolni, és fele annyi ramom lenne.
2016. szept. 7. 23:01
 9/16 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb lap amit tuninghoz vennék kapásból 10k-val drágább mint egy sima b150-es. A proci drágább kb 5 ezerrel, kell rá hűtés ami megint 10 ezer meg jobb tápegység ami megint 10-15 ezer.

A Kingston 8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB/8 esetében compker árat nézve A KIT több mint dupla annyiba kerül.

De ha visszaolvasod a kérdésed, tök értelmetlen, mert egy elavult olcsó fejlesztés és egy korszerűbb drága fejlesztés között vacillálsz és a kiegészítésedből annyit szűrtem le, hogy "borsos ára van" tehát intelre fejlesztenél mert tudod, hogy sokkal jobb, de nincs rá keret. Ezért gondoltam segítek olcsóbbá tenni, úgy hogy szinte semmit se vesztesz vele.

2016. szept. 7. 23:11
 10/16 BM-Striker ***** válasza:

i5-2500k-t nem érdemes lecserélni, egy új processzor nem hozna lényeges teljesítmény javulást egy húzott 2500k-hoz képest.

Mostani géped egyáltalán nem szorul fejlesztésre. Ha mindenképpen fejleszteni akarsz:

-ne karácsonyra vegyél gépet, mert akkor dágaulás van és korlátozott a választék.

-Várd megy Zen-eket, azok mostani AMD-kel ellentétben valódi ellenfelei lesznek a kortárs Intel-eknek.

2016. szept. 8. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!