Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan őrizhetem meg a laptopo...

Hogyan őrizhetem meg a laptopom akkujának a minőségét?

Figyelt kérdés

Új laptopom van és nem tudom kell megőrizni az akku minődégét. Ha feltölti eddig kihuztam és újra felraktam a töltöre.

Igy jó ha csinálom vagy másképpen kell megóvni?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2016. szept. 7. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb ha az aksit csak akkor használod ha hordozod illetve nem hagyod 10% alá csökkenteni és nem is töltöd 90% fölé,ezzel csökkented a szélsőséges állapotokat és nem rövidíted az aksi élettartamát.
2016. szept. 7. 19:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Bele van épitve a laptopba az akkumlátor
2016. szept. 7. 19:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Minden alkalommal amikor lemeríted az akksit amortizálódik, tehát pont sz.rul csinálod. Egyébként csepptöltésen évek alatt is csak minimálisan csökken a kapcitása, szóval a kettő közül fényévekkel jobb. Az energiagazdálkodási beállításoknál am be tudod állítani meddig töltse.
2016. szept. 7. 19:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi a laptop típusa?

Amúgy sokan azt tartják, hogy az akku egy olyan eszköz, amit rendeltetésszerűen használva nő az élettartama. Ez a kisütési és feltöltési ciklust jelenti (10-90%-on belül). Az kétségtelen, hogy ha folyton áramforráson van, az nem szerencsés. De az se, ha berakod a szekrénybe és nem használod (nekem így sikerült 5%-kal amortizálnom elég hamar)

Aztán ki tudja...

2016. szept. 7. 19:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Asus x540s
2016. szept. 7. 19:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Asus x540s a tipusa
2016. szept. 7. 19:53
 7/9 Hominida ***** válasza:
Mennyit használod a laptopot otthon és mennyit máshol?
2016. szept. 8. 00:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Egy órát de max 2-3 órát. De este 50%-ig merült de ugy hagytam most.
2016. szept. 8. 11:44
 9/9 Hominida ***** válasza:

Még egyszer: mennyit otthon és mennyit máshol?

A kérdés lényegét nem vetted észre. Mert ha a gépet főleg otthon használod, akkor használhatod tápról, de a töltési szintet beállíthatod fix 60%-ra. Ami viszont nem elég, ha utána 2-3 órát használod akkuról.

2016. szept. 8. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!