Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi hosszabbítja meg a tablet...

Mi hosszabbítja meg a tablet akkujának élettartamát, ha mindennap nulláról töltöm, vagy ha tárolok benne 40-50 %-ot?

Figyelt kérdés

2014. szept. 8. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Inkább az utóbbi. A lítium akkumulátoroknak nem tesz jót, ha lemerülnek. (Szerintem a telefon/tablet nem is engedi teljesen, de inkább te se engedd.)
2014. szept. 8. 11:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Valahol azt olvastam, hogy az számít, mennyi teljesítményt adott le, tökmindegy, hogy sok kis merülés vagy arányosan kevesebb nagyobb volt.
2014. szept. 8. 12:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, ezt én is így tudom. Legalábbis szerintem te is arra gondolsz, hogy pl. két 50%-os töltés ugyanaz, mintha egyszer 0-ról töltenénk 100%-ra.

De még egyszer hangsúlyozom, hogy a lítium akkukat nem szabad lemerülni hagyni. Tönkremehetnek tőle.

#1-es voltam.

2014. szept. 8. 13:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Elvileg ma már mind megvédi magát, és a telefon is direkt ostobán mutatja, harmad megvan, amikor már jön a balhé, mintha pou költözött volna bele. Amikor 0%, vagyis a károsodásközeli alsó feszültségértéket méri az elég pontos kis voltmérő rajta (a bekapcsolt telefon fogyasztásával terhelve, annak megfelelő feszültségeséssel együtt), akkor a telefon azonnal kikapcsol. Ha mégsem (mert megfagyott), akkor rövidesen az akkuban egy egyszerű kis védelmi áramkör leválaszt, és csak a töltést engedi. Ilyenkor van az, hogy töltőre tetted a telót, de olyan, mintha akku nélkül tetted volna töltőre. Aztán idővel már látszik, hogy tölt. A baj akkor történne meg, ha lemerítenéd az akksit annyira, hogy ő maga oldjon ki, és magára hagynád pár napra, vagy egy hétre... Akkor talán a saját belső ellenállásukon az alsó határérték alá merülnének a cellái, ami nem csak kapacitáscsökkenéssel jár, hanem visszafordíthatatlan károsodáshoz vezet, és töltés vagy nagyobb terhelés közben melegedni fog, ami gázfejlődéssel is jár, és pukkanhat az akksi. A lítium a légutakat elég durván kikezdheti. A mai akksik túlmelegedésvédelmet és/vagy túlnyomásvédelmet is tartalmaznak, és nem ritkán olyan a szerkezetük, hogy nagy macera lenne robbanásra bírni őket, meg egyáltalán kiszabadítani a lítiumot belőlük. Persze a vékonyság nem kedvez ennek, és az olcsóság is erősen behatárolja, mennyire elővigyázatos a tervezés és mennyire jól sikerül kivitelezni ezt...
2014. szept. 8. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!