Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha egy tv-s parabolatányért...

Ha egy tv-s parabolatányért befedek alufóliával akkor azt tudom wifijelek befogására használni ha a vevőfej helyére felrögzítek egy wifi adaptert?

Figyelt kérdés

2016. szept. 4. 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Először is tökömnek fedsz be alufóliával egy eleve fém tányért, másodszor anélkül is tudod fogni a jelet az antennával.
2016. szept. 4. 22:39
 2/7 Hominida ***** válasza:

Valószínűleg másfél kilométerre levő wifire akar rácuppanni.

Elméletileg működik, de a vevőantenna méretét nagyon kicsire kellene venned hozzá, különben a fókuszálás lehetetlenné válik. Mellesleg elég nehéz lesz célozni vele.

2016. szept. 5. 00:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Elmèletben működik, gyakorlatban rossz helyen van a gyújtópont.
2016. szept. 5. 07:17
 4/7 A kérdező kommentje:

#2 ès ha leszerelem róla az antennát ès úgy rögzítem a parabolatányèr elè? Vagy veszek egy olyan wifi vevőt ami akkora vezetèknèlküli egèr vevője?

#3 hogyèrted hogy rossz helyen van a gyujtópont?

2016. szept. 5. 09:05
 5/7 Hominida ***** válasza:

Antenna kell, csak a méretét kell jól választani, valószínűleg pár milliméteresre. Műholdvevős szakemberrel beszélj.

A fókusz kapcsán: ilyen kis távolságokon már jelentősége van a fókusz helyének, ezért szerintem a forrás távolságához igazodóan hangolható távolságú vevőre lehet szükséged. Az "élességet" kell állítani, és nem csak a jel gyengülése miatt, hanem az interferencia miatt is.

Egyébként hogy fogod kiszűrni a kiválasztott jelforrás előtt és mögött levő, azonos csatornán szóró wifiket? Hiszen szinte már minden második lakásban van egy. Nemrég hallottam egy ismerőstől az ő esetét, amikor kiderült, hogy a rossz csatornaválasztás miatt töredékére esett a sávszélessége, és gyakran bontott is. Az átállítás után minden rendbe jött.

2016. szept. 5. 16:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazából ahova átkène lőni a jelet az tőlünk olyan kb 80-100 mèterre van ( pontosan nem tudom milyen távol, a kèt ház, a miènk ès ahova átkellene lőni a jelet ház között mèg 4 másik ház van ) lanon szeretnènk játszani. Illetve úgy tudom nincs köztünk másik router, de az utca másik oldalán viszont minden háznál van wifi.
2016. szept. 5. 17:32
 7/7 Alex Fly ***** válasza:

Működhet. Pár kilométert már átlőttek tésztaszűrővel is...

De egyszerűbb egy méretezett WiFi antennát használni, fillérekből megépíthető.

Neten kismillió leírás van. Quad-dipol vagy cantenna néven keresd, mindkettő egyszerűen elkészíthető és az adott célra tökéletes.

2016. szept. 5. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!