Ha egy tv-s parabolatányért befedek alufóliával akkor azt tudom wifijelek befogására használni ha a vevőfej helyére felrögzítek egy wifi adaptert?
Valószínűleg másfél kilométerre levő wifire akar rácuppanni.
Elméletileg működik, de a vevőantenna méretét nagyon kicsire kellene venned hozzá, különben a fókuszálás lehetetlenné válik. Mellesleg elég nehéz lesz célozni vele.
#2 ès ha leszerelem róla az antennát ès úgy rögzítem a parabolatányèr elè? Vagy veszek egy olyan wifi vevőt ami akkora vezetèknèlküli egèr vevője?
#3 hogyèrted hogy rossz helyen van a gyujtópont?
Antenna kell, csak a méretét kell jól választani, valószínűleg pár milliméteresre. Műholdvevős szakemberrel beszélj.
A fókusz kapcsán: ilyen kis távolságokon már jelentősége van a fókusz helyének, ezért szerintem a forrás távolságához igazodóan hangolható távolságú vevőre lehet szükséged. Az "élességet" kell állítani, és nem csak a jel gyengülése miatt, hanem az interferencia miatt is.
Egyébként hogy fogod kiszűrni a kiválasztott jelforrás előtt és mögött levő, azonos csatornán szóró wifiket? Hiszen szinte már minden második lakásban van egy. Nemrég hallottam egy ismerőstől az ő esetét, amikor kiderült, hogy a rossz csatornaválasztás miatt töredékére esett a sávszélessége, és gyakran bontott is. Az átállítás után minden rendbe jött.
Működhet. Pár kilométert már átlőttek tésztaszűrővel is...
De egyszerűbb egy méretezett WiFi antennát használni, fillérekből megépíthető.
Neten kismillió leírás van. Quad-dipol vagy cantenna néven keresd, mindkettő egyszerűen elkészíthető és az adott célra tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!