Milyen routert vegyek?
UPC-m van, rohadt gyenge a WIFI. Kimegyek a kertbe alig van kapcsolat.
Volt egy régi routerem (ezen van egy 8db-s antenna, rádugtam a UPC routerének egy LAN portjára): DLink Dir-301
Ez már picit jobb, de csak b/g-s technológia van benne.
A másik problémám, hogy nagy a ház, 1 szinttel lejjebb és 6-7 fallal arrébb már borzasztó a jel. A földszinten laptopot használok. Folyton elvész a jel. Csatornákat nézem, hogy melyik szabad és melyik nem, az nem lehet gond.
HP 250 G4 a laptop (nem tudom, hogy képes-e 5Ghz jelet fogni)
Vagy inkább Access pointot kellene vennem? Árából ítélve jobban járnék egy routerrel, szerintem.
Tehát mondjatok nekem egy erős routert vagy valamit ami segíthet :)
Köszi a válaszokat!
A wifi repeater olcsóbb és jobb megoldás lenne, itt van pár és leírás is:
A repeater vagy extender is csak akkor működik jól, ha ő maga is kiértékelhető jelet fog, ott ahol már gyengécske a jel, nem fog jól működni. Mellé még ha jól is működik, borzalmas piget produkál.
A lesugárzott teljesítmény limitálva van, a TP-Linkeknél is lehet 3 lépcsőben állítani, de a max mindegyiknél kb. 17 dbm ben kimerül, mégha némelyik fimware engedi a 20dbm opciót, de valójában akkor is 17dbm marad.
17dbm az 50mwatt, tehát nem egy egetverő teljesítmény.
Egy jobb router kell több antennával, megfelelő elhelyezéssel és talán lesz javulás.
Ezt vettem: Asus RT-N18U
3 antennás, de ő is megszenved ezzel a rengeteg fallal :)
Ez persze nem az Asus router hibája. Két 30cm-es tégla falon kell átmennie illetve a plafonon, ami vasbeton, és utána még egy 30cm-es téglafalon.
A mérés szerint a 240Mbit/s-ből 30Mbit/s-ot tudod kicsikarni. Jobb mint volt és stabilabb is a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!