Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép elosztó felkapcsolá...

Számítógép elosztó felkapcsolás és bekapcsolás után leáll. Mi lehet vele?

Figyelt kérdés
Nemrég fejlesztettem a gépem. Az előzővel is az volt a baj, hogy minden reggel mikor felkapcsoltam az elosztót és bekapcsoltam a gépet egy 4-5 mp után leállt és utána megint 4-5 mp után magától bekapcsolt. Most is ez van. Már minden alkatrész új, kivéve a HDD-t. Az okozhatja? Vagy az elosztó (túlfeszvédett)?

2016. szept. 4. 11:22
 1/9 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Próbáld ki elosztó nélkül.
2016. szept. 4. 11:26
 2/9 MGéza ***** válasza:

Milyen konfigot vettél? (részletesen ha lehet)

A hiba sokféle lehet, pár amire gyanakszom:

Eleve hibás tápegység, bármilyen márkánál előfordulhat sajna.

Az összerakásnál nem stimmel valami, félrekötöttél valamit.

2016. szept. 4. 11:38
 3/9 anonim ***** válasza:
lehet hogy maga az elosztó a hibás. De az is lehet hogy a falban lévő konektor a hibás. Tudtommal a túlfeszvédelem az áramhálózatra vonatkozik tehát ha nem megfelelő "minőségű"az áram.
2016. szept. 4. 11:50
 4/9 MGéza ***** válasza:
Ja, hogy ez ismétlődő hiba, megvolt az előző konfignál is... Akkor nem a fejlesztésben van a hiba. Be kéne mérni a hálózatból érkező feszültséget, vagy elosztót cserélni, gondolom nem csak egy van a lakásban.
2016. szept. 4. 12:30
 5/9 pinkpancser ***** válasza:
A tápegységet is cserélted? Mert sokan azt nem tekintik alkatrésznek... Egyébként meg óvatosan a túlfeszvédős elosztókkal, mert néha tud problémát okozni.
2016. szept. 4. 12:34
 6/9 A kérdező kommentje:

i5 Skylake konfig jelenleg Corsair RM650x táppal (vadi új).

A régi táp egy 600W-os Chieftec.

Azzal is ezt csinálta. Már tényleg csak a HDD a régi és az elosztó. Azt próbáltam, hogy reggel mikor bekapcsolom a gépet, felkapcsoltam mellette egy lámpát, hogy az is lekapcsol-e mikor a gép. De nem.

2016. szept. 4. 12:42
 7/9 A kérdező kommentje:

Egyébként menet közben még sosem volt gond. Csak akkor amikor pár óráig nem kap feszt a táp, vagyis le van kapcsolva az elosztó.

HD Sentinel a vinyóra (már a konfigcsere előtt is ez volt):

"A lemez felpörgése során előfordultak problémák 1 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység)."

2016. szept. 4. 12:47
 8/9 MGéza ***** válasza:
Nem tápegység lesz. Szerintem cserélj elosztót, valószínű, hogy túláram érkezik vagy ilyesmi és a táp védelme lekapcsolja a gépedet.
2016. szept. 4. 12:51
 9/9 A kérdező kommentje:

Konfig:

ASRock 1151 Fatal1ty Z170 Gaming K4

Intel Core i5 6600K (Cooler Master Hyper 212 EVO)

Corsair DDR4 3200 16GB Vengeance LPX

Samsung 850 Evo 250GB [M.2]

SAMSUNG HD103UJ

Corsair RMx RM650x 650W

Vid. kártya: régi Radeon HD7700 (jelenleg spórolás alatt a cserére :)

2016. szept. 4. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!