Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire okos ötlet egy...

Mennyire okos ötlet egy I5-2520M-et lecserélni egy I7-2630QM-re? Figyelembe véve azt hogy 35WATT helyett 45WATT-ot fogyasztana a CPU.

Figyelt kérdés
Arról nem beszélve hogy a Socket is FCPGA988, a mostani pedig PPGA988.

2016. szept. 1. 12:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs kicentizve a tápról vett áram, az a plusz tíz watt lényegtelen, az alaplapod foglalata sokkal fontosabb.
2016. szept. 1. 12:31
 2/6 A kérdező kommentje:
A chipkészlete pedig HM76. Egy Lenovo G580-as notiba kerülne az I7.
2016. szept. 1. 12:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Azt hogy nincs kicentizve a tápról vett áramom azt hogy tudom megfigyelni? Egyébként leginkább csak töltőröl működik a noti. Az aksi már nem igazán jó.
2016. szept. 1. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy megbirkózna a 10 wattal nagyobb TDP-vel a laptop hűtése.

Inkább 35 wattos i7-et nézz bele, ha jól látom, talán bele megy egy 3. generációs. Prohardveren kérdezz rá, ott lesz hozzáértő!

G.

2016. szept. 1. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok, ne haragudj, nem sejtettem hogy laptopról van szó.

(Kicentizést amúgy arra értettem, hogy amikor asztali géphez, PC-hez veszünk tápot, érdemes hagyni rá egy kicsivel többet, például ha összeadogatva olyan 350W körül jössz ki, jobb ha nem 400-ast veszel hanem 450-est, a táp élettartamának nem tesz jót ha ennyire a max teljesítményéhez közel van terhelve.)

2016. szept. 1. 18:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát minden gyári. A laptop töltő is meg a benne lévő aksi is ami már nem az igazi.
2016. szept. 1. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!