Tápegység és monitor hertzek?
Sziasztok!
Az igazi kérdésem az lenne hogy, ha a monitorom 60 Hz-el működik és a tápegységemen az van írva hogy output ~ 50Hz, akkor hibák fordulhatnak elő? Lehet-e ez az ok, hogy mikor játszok a fekete háttérben fehér csíkok mutatkoznak, (vízszintesen) persze mindez akkor ha növelve van az FPS?
"a tápegységemen az van írva hogy output ~ 50Hz"
Elég baj az. ATX táp szabvány szerint egyenáramot ad le. Ha a tiéd nem, akkor sürgősen cseréld le :D de sztem kevered az inputot az outputtal. Egyébként meg semmi köze a hálózati frekvenciának a képfrissítéshez.
Igen már leírtam elnézésed kérem!
A tápegységem jelenleg egy se nevű, de megnéztem egy minőségi tápnál ~50-60Hz-t írnak. Remélem majd jól döntök ha egy FSP RAIDER 550W S tápot választok magamnak.
Olyan hülye vagy, hogy még a kedvem is elveszed, hogy kifejtsem mennyire.
Nem, semmi közük egymáshoz.
A csíkozás videókártya hardverhiba.
Ha csíkozódik a kép, az 99% hogy a VGA hibája.
A 2-nek semmi köze egymáshoz. A tápegység a váltakozóáram (remélem jól írom) frequenciáját mutatja, hogy mennyi az ami a tápegységnek ideális. A monitor Hz-e, pedig azt mutatja meg, hogy hányszor tudja frissíteni a monitor képét egy másodperc alatt.
Ha a kép csíkozódik játékoknál akkor a VGA halt le. Artifactos lett valszeg mert a VRAM forrasztása elvált a nyáklaptól.
Kártyát kell újat venni ilyen probléma esetén, de ha egy noname tápod van, akkor azt kell előbb lecserélni. Lehet új kártyád, ha gagyi a táp és kinyírja +4V-tal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!