Mit jelent ha egy vinyó duplázható?
Elméletileg volt egy vinyó amit Quantum Fireball-nak hívtak.
És elméletileg ez a táp duplázható volt. Na ez mit jelentett?
Most figyelj! Ezt MINDEN vinyó "tudja". Vagyis nem, nem a vinyó tudja.
Van egy speciális dolog a gépben (vagy ha nincs, külön bele lehet tenni), ami azt fogja csinálni, hogy átveszi a lemezek kezelését az alaplapi lemezvezérlőtől. Innentől kezdve ha a rendszer valamit akar csinálni a lemezekkel, akkor nem közvetlenül a lemezhez szól, hanem ehhez a valamihez (amit RAID vezérlőnek nevezünk egyébként). És ez a valami fogja a lemezeket kezelni. De itt jön a trükk: ez a RAID vezérlő egy kicsit okosabb. Ez meg tud olyanokat csinálni, hogyha van két lemezed, akkor:
1) Tudja őket egy nagy lemezként kezelni (szóval ha van két 1TB-os lemezed, a géped egy 2TB-os lemezt fog látni)
2) Tudja őket tükrözni (szóval amit felír az egyikre, azt felírja a másikra is) - így ha az egyik lemezed elszáll, akkor a másik még működni fog, és az adatod nem vész el.
Meg még egy pár egyéb dolgot.
De én tudom mi az a RAID.
Nem kell megmutatni.
De hallottam azt ,hogy ez a Quantum Fireball "duplázható" volt. Így mondták "duplázható".
És az a kérdés ,hogy ez alatt akkor a RAID-et értik mert akkoriban ez még nem volt annyira elterjedt a RAID tlagos alaplapokban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!