Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit jelent ha egy vinyó...

3 napos mákos lecsó kérdése:

Mit jelent ha egy vinyó duplázható?

Figyelt kérdés

Elméletileg volt egy vinyó amit Quantum Fireball-nak hívtak.

És elméletileg ez a táp duplázható volt. Na ez mit jelentett?

#IDE #merevlemez #Quantum Fireball #Duplázható
2016. aug. 30. 23:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Azt, hogy nem tudod azt se, hogy mit beszélsz. A "duplázható táp" alatt a redundáns tápot értheted.
2016. aug. 30. 23:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem táp volt duplázható, mindjárt éjfél na, már ilyenkor előfordul ,hogy hülyeségeket írok. A VINYÓ volt duplázható.
2016. aug. 30. 23:43
 3/13 anonim ***** válasza:
Nézz utána, mi az a RAID.
2016. aug. 30. 23:45
 4/13 anonim ***** válasza:

Az a RAID. :D XD

[link]

2016. aug. 30. 23:47
 5/13 A kérdező kommentje:
De akkor miért azt mondják ,hogy duplázható? És ezt tudták a régi IDE-s alaplapok? És akkor miért volt nagy szám ,hogy ez a vinyó tudta? Ha volt 2 ilyen vinyód elvoltak egymással RAID-ben? Vagy Jumperelni kellett?
2016. aug. 30. 23:47
 6/13 anonim ***** válasza:
Quantum Fireball, wow. Volt nekem is olyan, 1.6 gigás. :D de erről a duplázásról nem hallottam még. Raid 1-ről hallottam, de azt tükrözésnek (mirroring) hívják inkább, és nem a vinyó tulajdonsága, hanem a vezérlő valósítja meg 2 vagy több vinyó felett.
2016. aug. 30. 23:49
 7/13 anonim ***** válasza:

Most figyelj! Ezt MINDEN vinyó "tudja". Vagyis nem, nem a vinyó tudja.

Van egy speciális dolog a gépben (vagy ha nincs, külön bele lehet tenni), ami azt fogja csinálni, hogy átveszi a lemezek kezelését az alaplapi lemezvezérlőtől. Innentől kezdve ha a rendszer valamit akar csinálni a lemezekkel, akkor nem közvetlenül a lemezhez szól, hanem ehhez a valamihez (amit RAID vezérlőnek nevezünk egyébként). És ez a valami fogja a lemezeket kezelni. De itt jön a trükk: ez a RAID vezérlő egy kicsit okosabb. Ez meg tud olyanokat csinálni, hogyha van két lemezed, akkor:

1) Tudja őket egy nagy lemezként kezelni (szóval ha van két 1TB-os lemezed, a géped egy 2TB-os lemezt fog látni)

2) Tudja őket tükrözni (szóval amit felír az egyikre, azt felírja a másikra is) - így ha az egyik lemezed elszáll, akkor a másik még működni fog, és az adatod nem vész el.

Meg még egy pár egyéb dolgot.

2016. aug. 30. 23:53
 8/13 A kérdező kommentje:

De én tudom mi az a RAID.

Nem kell megmutatni.

De hallottam azt ,hogy ez a Quantum Fireball "duplázható" volt. Így mondták "duplázható".

És az a kérdés ,hogy ez alatt akkor a RAID-et értik mert akkoriban ez még nem volt annyira elterjedt a RAID tlagos alaplapokban?

2016. aug. 30. 23:54
 9/13 A kérdező kommentje:
átlagos*
2016. aug. 30. 23:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Mondom, nekem volt ilyen vinyóm, de sose hallottam, hogy ilyet tudott volna. És ahogy mások is írták, a RAID nem a vinyó tulajdonsága.
2016. aug. 31. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!