Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Config ~300k? (Kérdésed túl...

Config ~300k? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Nos.. Pontosan én sem tudom milyen kompromisszumok mellett szeretnék laptopot/PC-t venni.

Leginkább a jövőmre szeretnék gondolni, (Tizediket kezdem idén) azaz programozásra, alap Microsoft programokra (excel, word, pp, stb), illetve sok böngésző ablak, oldal nyitásánál ne fagyjon szar*á a gép.

Játszani aligha szeretnék újabb játékokkal.

Tehát.. A jelenlegi gépem egy(nagyjából 8 éves gép):

-AMD Athlon X2 Dual core 4200+ (2,2GHz)

-2GB Samsung DDR2 ram

-Codegen táp valami 300W-os talán (vészhelyzet miatt lett belerava, gyári meghalt)

-Asus Geforce GT730 2GB GDDR3 (másfél éve vehettem bele 5k Ft-ért)

-GIGABYTE GA-M61SME-S2

-350GB Samsung HDD

Nagyjából ennyi volna a jelenlegi configom.

Azon gondolkodtam, hogy lehet VGA-t nem is szeretnék cserélni, hanem egy jövőre néző alaplapot, procit szeretnék venni bele többnyire, illetve SSD-t.

Gondolkodtam laptopban is a jövőre gondolva, lehet kelle majd hordozhatóságként is, de inkább nem szeretnék most laptopot.

Elfogadok akár 2 configot is, ami max 300k Ft, egyik a fenti igényeknek, a másik pedig egy ~60E Ft-ot VGA-val.

Január,Február környékén venném a gépet.

ÉRTÉKELEK MINDEN VÁLASZT! :)

2016. aug. 25. 10:49
1 2 3
 1/21 Lord Hidan ***** válasza:
100%
Ha játszani nem akarsz elég neked egy i3as konfig vga nélkül ssd-vel ami kijön 100ezerből kb
2016. aug. 25. 11:11
 2/21 anonim ***** válasza:

i5 6500

egy h110es/b150es lap

1*8gb ddr4 ram

240gb ssd

1tb wd blue

fsp 350w apn táp

meg egy 29 colos 21:9-es monitor

ez kb 200e

A régi gépedből a hhd-n kívül minden kuka

2016. aug. 25. 11:20
 3/21 A kérdező kommentje:

[link]

Magamnak ezt dobtam össze VGA nélkül. Másik procihűtőt akartam, de az nem fért volna bele elméletileg.

Háznál azt írja:

Beépíthető processzor hűtő magasság (mm): 150

Proci ventinél: Magasság (mm): 145

Ez így belefog férni igaz?

Monitort nemigazán szeretnék cserélni igazából, jelenelgi 5:4-hoz vagyok szokva, igaz suliban 16:9 van, azzal sincs gondom. Játékoknál jobban szeretem a 16:9-et, meg esetleg filmhez, de minden máshoz 4:3, 5:4.

Azt még hozzátenném, hogy CSAK és kizárólag Windows 7-et használok.

Köszönöm az eddigi válaszokat, pontoztam, de várok még további válaszokra. :)

2016. aug. 25. 11:46
 4/21 A kérdező kommentje:
Ja és a config így jött ki ~255k-ra.
2016. aug. 25. 11:46
 5/21 anonim ***** válasza:

Nos, nem nagyon értek egyet.

H170-Pro fizikailag ugyanaz a lap, mint a H110-Plus, így ha nincs szükséged RAID-re, SRT-re, SBA-ra, akkor nem kell ilyen nagy chipsetet választani. Ha nincs szükséged ennyi bővítőhelyre, akkor ott van az H110M-A, ami megint csak ugyanaz, nyilvánvalóan a chipsetből eredendően kevesebb az extra és a csatlakozó, de a lap maga nem különbözik, így már megspóroltál több ezret úgy, hogy nem vesztettél semmit. Sokan választják a nem sokkal drágább MSI B150M Mortart, mert abban 4 dimmslot van.

+15 ezer Ft.

DVD-írót ma már senki nem használ, a hardverekhez hozzákapott CD-t amúgy sem javasolt használni, mindent a netről kéne letölteni, a windowst is már pendriveról szokás telepíteni, felhőalapú tárhely sokkal hatékonyabb és kényelmesebb, szóval igazából ezt ki lehet spórolni. Vagy ha már mindenképpen szükség van rá, akkor is elég egy 3 ezres lespórolt darab.

+4 ezer Ft.

Gépházból mindig, mindenki a lehető legocsmányabb és leglespóroltabb darabokat szokta megvenni. Főleg hogy ha már a kérdésben kifejtetted, hogy hosszútávra tervezel, talán pont ezt ne spórold le, ami 10+ év után is jó lesz. Cooler Mastertől ott van nem sokkal drágábban a Silencio 452, ami sokkal magasabb minőséget képvisel, de abban az ársávban már kapható Fractal Design Core 2500, Phanteks P400, NZXT S340, ami elég nagy konkurencia és mindeképpen remek választások hosszútávon.

-7 ezer Ft

Tápegységből is mindig, mindenki a lehető leglespóroltabb, de legtúlméretezett tápegységet szokták megvenni. i7+GTX1080 alá is bőven elég egy 400W modell, de a gyenge feszültségszabályozás miatt hosszútávon károsítja a gép többi alkatrészeinek élettartamát, ezért nem a felesleges wattot kéne felhalmozni, hanem a minőségre kéne törekedni. Jelenleg a Corsair Vengeance 400W van monopolhelyzetben 15-20 ezres ársávban.

-1 ezer Ft

Processzorhűtő overkill, egyébként sem a budget tuningkategóriát, hanem a silent gaminget kéne megcélozni, főleg ha már szorzózáras processzort választottunk. BeQuiet! Pure Rock is képes ekkora teljesítményt kipréselni magából, de olcsóbban és sokkal halkabban, így az egyértelműen jobb választás (de ha fent említett, normálisabban szellőző házak közül választasz, akkor ez is már hatalmas overkill).

+2 ezer Ft.

Megspóroltam neked 13 ezret, amit hozzácsaphatsz a videokártyához. Ja és más: Februárig ezerféleképpen fognak alakulni az árak, ezer új dolog fog kijönni, így javaslom, hogy akkor rakasd össze a gépet, ne most, mert ennek nem sok értelme van.

2016. aug. 25. 12:12
 6/21 Lord Hidan ***** válasza:

Jónak jó csak fölösleges i7 azokra amikre te használnád hűtő is fölösleges, alaplap is.

Miért akarsz ennyit rá költeni ha ki se használnád?

2016. aug. 25. 12:13
 7/21 A kérdező kommentje:

Most adott (azaz januar-februarban) a lehetoseg, hogy ujat rakjak ossze, es ha mar osszerakok, legyen jo szamomra ugyan ennyi ideig mint a jelenlegi. Az is anno 8eve volt 180K Ft kb.

Szeretnem ha abszolut akadas mentesen futna rajta minden program, nem szeretnem igazan a "veletlenre" bizni.

Esetleg jovo nyaron meg vennék bele egy viszonylag normális VGA-t ha szuksegem lesz ra.(nyari munka)

2016. aug. 25. 12:41
 8/21 Lord Hidan ***** válasza:

Én ezt értem de egy i3 is ugyan olyan minőségi nem kell ahoz i7. Egy h110-es alaplap se fapados semmivel se tudnak kevesebbet csak a csatlakozók kevesebbek.

Én egy sokkal régebbi tipusú i3-3220at nyúzok most diszkrét vga mellett bármilyen játékot elfuttat.

Egy processzor nagyon lassan lesz elavult azok bírják a legtovább.

Hűtőből is fölös ekkora mivel úgysem tuningolnál elég egy 7ezres raijintek themis is.

Játékra nem kell olyan gép amit te kinéztél.

2016. aug. 25. 12:57
 9/21 A kérdező kommentje:

Esetleg mennyire érné meg beruházni egy szorzózár mentes procira? Így értelmét nyerné a proci hűtő is.

Tehát, akkor azt mondjátok, felesleges mindez. Megfogadom.

Arra kérek akkor mindenkit, h 200k körül rakjatok össze egy configot, ahhoz meg akkor csapok hozzá billt, monitort. Monitorból szerintem BenQ-t fogok venni, ha veszek.

2016. aug. 25. 14:22
 10/21 anonim ***** válasza:
Nem sok értelme van, szorzózáras i7 alá is amint látod, csak kompromisszumokkal tudsz hardvert venni, a legfapadosabb Z170 lap is 35 ezertől kezdődik. Azokkal a változtatásokkal, amikkel elmondtunk, már egy egész pofás darabot tudunk összerakni. De mint mondtam, félév van hátra a gépvásárlásig, addig ezer minden fog változni és tökmindegy mit mondunk, addigra nem feltétlenül lesz az ár/érték arányos.
2016. aug. 25. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!