Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az FPS Hyper 700W táp valóban...

Az FPS Hyper 700W táp valóban elég gagyi minőségű?

Figyelt kérdés
Azt olvastam róla, hogy nem éppen minőségi belsővel szerelik őket. Az 5 év gyári garancia kecsegtetőnek tűnik, de az még nem jelent jó minőséget szerintem.

2016. aug. 24. 18:46
 1/6 A kérdező kommentje:
FSP, elírtam...
2016. aug. 24. 18:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Eléggé "gagyi".A kondijai csapni valók ezáltal olyan áramingadozások vannak amik hosszútávon tönkretehetik a hardvereket.A biztonság sem az első persze megvan minden biztonsági kötelesség de nem túl stabil!Ahova kell a 700W (ami nem sok helyre szokott kelleni)ez a táp felejtős!
2016. aug. 24. 18:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem egyik gépemben egy ilyen van és már a beszereléskor sem a minőségi cucc benyomását keltette nálam. A burkolatának anyaga is a leghitványabb műanyag. A hátsó bekapcsológombja is majdnem "betolódik" a helyéről erősebb nyomás hatására... Egy szóval nem egy bizalomgerjesztő kivülről sem a cucc.. Kicsit gáz szerintem, hogy PH-n az ajánlott tápok között szerepel ez a típus. Én is azért vettem meg...
2016. aug. 24. 19:00
 4/6 anonim ***** válasza:

1. Hyper már inkább idejétmúlt, mivel már megjelent a Hydro család belépőszintű szériái is. FSP-től jelenleg csak az ajánlott.

2. CapXon kondenzátorok, hiányos védelem és a csúszócsapágyas ventilátor miatt inkább irodába való, így már az 500W modellnek sincs sok értelme, hát még a 700W darabnak. Így szintén nem ajánlott, mert olyan felhasználói csoportot céloz meg, ami nem létezik! Normális minőségű 650-750W tápegységek a BQ Dark Rock Pro-tól meg az EVGA P2-től kezdődnek, így aki tervezel nagy teljesítményű SLI/CF gépet, az inkább itt fog nézelődni.

3. Az egész FSP jelenleg nem versenyképes. 10 ezres ársáv alján az XFX TS uralja a piacot, így ott nem tud érvényesülni. BeQuiet felhozta egy kicsit a System7 szériával, és valóban nem volt rossz, de a 8-t már nem az FSP készíti. Az sem segített rajta, hogy az Antec VP szériáját is újonnan FSP-vel tervezteti. 15-25 ezerig ott a frissen megjelent a Corsair Vengeance, aminek jelenleg nincs ellenfele. 30 ezertől meg Corsair RMx, EVGA G2, SuperFlower Leadex hármas nem hagy helyet másnak, mert annyira jól sikerültek. FSP Aurum PT volt az utolsó csúcskategóriás FSP tápegység, ami ajánlott volt. Azóta már szinte mindenki készített Titanium tápegységet, Platinumot meg olcsóbban, így le van maradva. Tehát nem nagyon ajánlottak azért sem, mert a pénz beszél...

4. A PH-t nem kell komolyan venni. Ők mindenre azt mondják, hogy jó, ha Sirtec vagy FSP tervezte, függetlenül attól, hogy valójában mire valóak és hogyan teljesítenek a teszteken. Vagy hogy valójában milyen minőségűek. "Elfogadják" még a Seasonicot, Super Flowert és Enhance Electronicst, de azt mondják rájuk, hogy túlárazottak (?!) és minden más a feketelistán van. Már nem azért, de ilyen bonyolult szűrővel még egy négy éves kislányt is fel lehet ruházni, körülbelül annyira nevezhetőek szakértőnek. Kedvencem a Thermaltake Hamburg teszt, amiből nem derül ki semmi, csak az alapján értékelik és rakják sorrendbe a tápegységeket, hogy ki tervezte (miközben a külföldi profi tesztelőcsapatok próbáján mindhárom modell megbukott).

FSP-től csak a BeQuiet! Straight Power 400W az, amit én hajlamos vagyok elismerni, mint jelenlegi versenyképes tápegység. Utána van egy szünet és csak a BeQuiet! Dark Power Pro 11 550W a következő, ami nagyon jól sikerült és képes szembe szállni az EVGA P2-vel vagy Super Flower Leadex Platinummal. Hydro család ígéretes, csak meg kéne várni, amíg lentebb megy az áruk. Silverstone modellek is jók voltak 5 éve, csak azóta nem tudtak újat felmutatni, miközben a konkurencia már jól elhúzott. Inkább SFX-ben ajánlottak.

2016. aug. 24. 20:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem fsp hyper 600 van közel másfél éve, és a fentebb írt fesz ingadozást hírből sem ismeri. Mértem alap és terhelés mellett is, nagyon faxán hozza az elvárt értékeket. A kondikon kívűl szerintem semmi baj nincs vele. Mondjuk azért egy xfx-re beruházok, ezt meg elrakom tartaléknak.
2016. aug. 24. 22:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Oszcilloszkóppal kell mérni a búgófeszültséget, arra a multiméter nem elég, a szoftveres mérés meg pláne nem.
2016. aug. 24. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!