Játékra elég egy pl. AM3+-os AMD vagy inkább Intel proci kell?
Azért a tuningolás nem egy agysebészet, ha tovább húzza mint kéne legfeljebb újraindul a gép, egy 10 éves gyerek is próbálkozhat vele, szándékosan sem tudná ezzel tönkretenni. Ettől függetlenül én sem javasolnám a K s procikat, de csak azért mert pofátlanul túl vannak árazva.
Előre is bocsi a félig-meddig OFF hozzászólásomért, de most kicsit magamra vettem azt a lepontozást...
Utóbbi 2 hónapban 2 gépet raktam össze (rokonnak, meg egyet ismerősömnek), egy fx 6300-ra és 1db i5 6600k-ra épülő konfigot. Kimondottan szorzózár mentes processzort akartak, mondtam, h olyat csak olyan vesz, akinek van már tapasztalata overclockban. Erre azt mondták, h majd utána járnak a témának. Az utána járás kimerült 1-2 youtube videóban, aminek meg lett az eredménye. Az fx-et sikerült "megmentenem", mert leugrottam kerti grillpartyzni a rokonhoz, aki azzal fogadott, h milyen órajelet ért el a procival. (Egy nagyon jó fx-et fogott ki, 4.2GHz-et a gyári 1.35-ös feszkóval nagyon jól tartja...) 4.4Ghz-re lőtte be 1.5-ös fesszel, a gyári hütővel. Az nem tűnt fel neki, h fagyogat a gép és mikrolaggokat produkál (és radiátorként funkciónál)...de megy gyári (lósz@r) hütővel 4.4Ghz-et... Azóta rendeltem neki egy cm 212-es hűtőt és belőttem a procinak a 4.4-es órajelet 1.38-as feszkóval.
Az másiknak, az i5-ösnek rövid élete volt...sikerült úgy szétfeszelni, h mind a proci, mind a lap nem bírta...
Ennyit arról, h egy tapasztalatlan mit tud művelni, ha nem ért valamihez. (és még számtalan tuning fail-es sztorit tudnék mesélni...)
Akkor egyenlőre lehet a 6400 mellett döntök, árban jobban kijövök, mint a 6600K-val. :) Esetleg chipsetben is van ötlet? Mert így most a Z170-et kihagyom.
Próbálnám viszonylag szűkre húzni a nadrágszíjat, mert autót is akarok venni.
Eddig ezt néztem. :)
Asus Z170M-Plus LGA1151
Intel Core i5 6600K 3.50GHz 4C 6M HD 530 GPU LGA1151 noFAN Dobozos
4 x 4GB DDR4 2133Mhz Crucial
Gigabyte GV-N75TWF2OC-4GI GTX750 Ti 4GB GDDR5
A hűtő nem gyári, tápot meg házat majd még nézek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!