Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD A10 7860K beépítése után...

AMD A10 7860K beépítése után appcrash, és BSOD minden mennyiségben. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Helósztok. Van egy gépem, amiben eddig egy A4 6300 volt ami már nem szolgált ki, ezért kicseréltem egy A10 7860K-ra. Miután beszereltem, elkezdtem frissíteni a drivert, de a videókártya telepítése közben egyből kékhalált dob. Később újratelepítettem a gépet, felraktam a legújabb AMD driver-t, ekkor probléma mentesen. Azt hittem a hiba megoldódott, de nem, szinte minden nagyobb programom appcrashsel, még az Unreal Engine-t se bírtam feltelepíteni.

Ekkor már jobban kezdtem gyanakodni a hardware-re, főleg a memóriákra.

A processzor pasztázását is át néztem hátha(Természetesen ki is cseréltem a pasztát)

Futtattam memtest86+-ot:

2 rammal rengeteg hiba már az elején, változatos helyeken(tesztenként változott).

külön-külön, mindkét portban kipróbálva mindkettő jó.

Kikapcsolt Memory interleaving-el(ez alapból be volt kapcsolva, minden bios reset után-.-, és Dual-channelben is volt előtte)hibátlan.

Az utolsó tesztet megcsináltam a Windows beépített memória ellenőrzőjével, az se mutatott ki hibát.

A gépet megint újraraktam, viszont az appcrasshek megmaradtak, és BSOD is van néha, ami elég idegesítő, a számuk lecsökkent, de még dolgozni így sem nagyon lehet rajta.

Rendszer adatai:

Alaplap: Asrock FM2A55M-VG3+

CPU: A10 7860K

Memória Crucial 1333MHz 4GB, és egy CSX 1600MHz 4GB

Oprendszer: Windows 7

Ti milyen irányba mozdulnátok el? A válaszokat előre is köszi.

#AMD #kék halál #APU #BSOD #A10 #A10 7860K #AMD A10 7860K #7860K
2016. aug. 20. 11:10
 1/7 anonim ***** válasza:
BIOS verzió friss? Az alaplapi tápáramkör is hajlamos melegedésre (igaz ez a proci alap órajeleken nem erőlteti meg), így a jó rendszer szellőzés is ajánlott. Az integrált memóriavezérlő lehet nem szereti ezt a párost (ha külön-külön minden rendben, akkor jó eséllyel ez van). Vagy van valami beállítás, ami stabil vagy érdemes lehet a modulokat egyformára cserélni. Ha integrált grafikát használsz, akkor a dual chanel nagyon fontos és jól jönnek a magas órajelek is. Én egy A8-7600 esetében is mértem különbséget a dual-1600MHz és a dual 2133MHz között. Az 1333 rendesen visszafog (főleg single módban). Jó lenne legalább kölcsönkért modulokkal tesztelni.
2016. aug. 20. 11:23
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is a RAM-ra tippelnék, ez nyilván nem optimális. Én kivenném a lassabb RAM-ot és figyelném. Ennek az ideális RAM: 2133 DC-ben.

Tápod milyen? Mert a két proci sem egy liga.

2016. aug. 20. 12:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Legfrissebb BIOS verzió van. Egyébként csak a memtest nem mutat hibát egy rammal, a fagyások előjönnek, de még ritkábbak, mint ha csak kikapcsolnám a Dual channelt. Viszont még így sem tudok megbízni benne annyira, hogy dolgozzak rajta, mert mi van ha gondol egyet. Végül úgy döntöttem, hogy veszek egy új, tápot, mert mint megnéztem az egy npower-.-, és a RAM-okat is lecserélem. Most a régi procit visszaraktam és mivel a pasztát elhasználtam ezért gépzsírral kentem be, és még jobb, mint a paszta:D A dual-single teljesítmény beli különbséggel természetesen tisztában vagyok, és eléggé megütött, amikor megláttam, hogy mennyire leesett a videó teljesítmény. A válaszokat köszi.
2016. aug. 20. 16:17
 4/7 A kérdező kommentje:
npower-ért ne nézzetek hülyének, nagyon kevés pénzem volt, ezért kész gépet vettem, ami olcsóbban kijött, mint a benne lévő alkatrészek:|
2016. aug. 20. 16:18
 5/7 anonim ***** válasza:

A RAM csere oké, azt biztos meg kell csinálni kell az IGP-nek. Ebben a táp dologban nem vagyok egészen biztos, annak ellenére, hogy valóban nem a legjobb tápod van( finoman szólva).

Következőt tenném. Valakitől tarhálnék egy normális tápot, proci vissza, teszt. Az A55 ugyanúgy ludas lehet, ehhez a procihoz egy A88-as lap illene. Nem biztos, hogy a táp a ludas.

A gépzsír meg merész húzás volt, a viszkozitása miatt. ha belecsöpög a socketbe szerelésnél, mit csinálsz vele...A hővezető képessége meg sem közelíti a pasztáét...sőt.

2016. aug. 20. 18:18
 6/7 A kérdező kommentje:
A történet ott folytatódik, hogy használtam a régi procit, és megint előjöttek a hibák, nem olyan gyakran, de előjöttek. Előkotortam a régi FSP tápom, és így most nincs hibám, jelzem a régi procival. Az újra nem akarok zsírt kenni, megvárom amíg lesz bolt. A belecsöpögés kockázatával tisztában vagyok, de nekem már tegnap dolgoznom kellene. Már az hatalmas gáz, hogy még most is csak tesztelek. Egyébként ez a hővezetős dolog, szerintem meg nem stimmel, mert most valamivel jobb értékeket mutat, persze hosszabb távon már lehet más a helyzet.
2016. aug. 20. 19:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Mekkora az az FSP? Egy próbát megér.

... Gondolom a gépzsírból is van millióféle. Addig nem is lesz gond amíg a hőhatásra a hűtő nem szorítja ki oldalra az egészet. Utána kezdődnek a problémák. Nehogy vezesse az áramot....

2016. aug. 20. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!