Asztali PC, vagy Xbox 360?
#2 ez teljesen baromság.
A PC-t több mindenre lehet használni, fejleszhető, szebb grafikát ad mint az xboxos társa.
1. Kérdés mennyiért akarod/akarnád venni őket. A PC jóval drágább az elején, de ha nem vagy mindent ultrán akarok 4k-ban fan ÉS eredetiben szoktad a játékokat megvenni, akkor hosszú távon (5-10 év) a PC a kifizetődőbb.
2. Mire kell. A PC az xbox-szal szemben nem csak játékra használható, hanem multifunkciós eszköz, xbox-on az életben nem fogsz te kiselőadást készíteni (ppt), vagy szöveges dokumentumot, amihez netről vadászol be képeket, linkeket stb.
3. Későbbiekben mennyit akarsz rá költeni. Az xbox egy fix konzol, megvetted, ámen. Néha talán szét lehet szedni kicsit portalanítani meg pasztázni, de kb ennyi. A PC-n az igények egyre nőnek, ott nem árt a fejlesztés (3 évente egy új graf kártya, 5-6 évente proci csere stb). Ilyen téren az xbox olcsóbb.
4. Játékok. Nem mindegy mivel akarsz játszani rajta. Én személy szerint az RTS (stratégiai) játékokat szeretem, mit ne mondjak egy Starcraft 2 30 mikro gombbal lehetetlen feladat xbox számára. Ezzel szemben vannak csak xboxos játékok, mint pl a legtöbb Halo, szerintem élvezetes, el lehet vele lenni.
5. Irányítás. Nekem nagyon nehezen szokta meg a kezem a kontrollert (géphez vettem), jó dolog, Assassins Creedeket azzal játszottam végig PC-n. RPG-knél főleg ez sokat dob. Míg billen nem érzi a gép hogy sétálni, futni, vagy rohanni akarsz, addig ez a kontrollernél megoldható. Viszont ha neked mindened a lövöldözős játék, sokkal nagyobb pontosságot érhetsz el egér+bill kombóval (illetve a legtöbb esetben könnyebb velük).
6. Vásárlás. Értsd, játékok eredetiben megvétele (akár neten keresztül, akár használt DVD stb). PC-nél általában több a leárazás (Steam nyári meg téli leárazással a havi 2 ingyenes játék gold live előfizetés mellé nem nagyon veszi fel a versenyt), viszont lemezes formában, használt játékot venni sokkal nehezebb, hiszen szinte mindent aktiválni kell itt-ott. Használt DVD esetén Xbox-ot ugyan úgy tudod használni, viszont az új játékok árai általában sokkal drágábbak.
Hogy te mit szeretnél, az csak rajtad áll. 100e alatt szerintem jobban kijössz egy xbox-szal (HA tényleg csak játékra kell, netezés, munka stb elég körülményes), afelett meg PC.
ui: aki jön az Xbox exkluzívokkal, az előbb nézze meg hány játék jelent meg csak PC-re (rts, moba, india játékok, stb)
Hát ha az egyik opció az Xbox 360, akkor valószínűleg nagyon szűk a keret, egy Xbox 360 használtpiaci árából nem nem fog kijönni PC, ami fejleszthető és lenyomja grafikában az Xboxot.
Én csak felsoroltam a szerintem fontosabb szempontokat.
Hogy ki mit mennyiért hol vesz, az már nem rám tartozik.
Aki ilyen olcsón néz, az gondolom nem zsír új PC-t akar összerakni. Mondjuk gép nélkül nem könnyű feladat az RGH-s xboxhoz játékot letölteni torrenttel netről :D
A másik kérdés Asztali géphez mi van meg, mi kell. Ha monitor, egér, bill, hangfal stb is kell, nem csak maga a gép, akkor tényleg nem éri meg, használtban is nehezen találni olyat ami ilyen ársávban tartalmazza ezeket és a gép is jó.
Csak gép esetén mondjuk van már válogatási lehetőség, pl:
Ennél már van monitor is, cserébe kicsit gagyi a vga:
xbox 360 már nem érdemes venni, már befejezték a gyártását ....... inkább xbox one-t ára 69990FT
vagy ps4 95000FT...
Egy Xbox 360 meg feleennyibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!