Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új generációs konzol vagy...

Új generációs konzol vagy Gamer Pc?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy nem tudok dönteni a kettő közül.Ti melyiket ajánlanátok nekem?Mind kettővel vannak pozitív és negatív véleményeim.Ha tudnátok nekem érveket mondani akkor kérlek írjatok,hogy segítsen ebben a helyzetben dönteni.

2015. jún. 19. 16:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
62%

Konzolt ha veszel akkor arra 20.000 ft egy játék. Egy évben vezsel rá 5 játékot, az kapásból 100.000ft+konzol+kiegészítők, tehát benne van 200.000 ft-ban.

Pc-t ha veszel akkor az bőven kijön ugye 200.000 ft-ból egy jó kis gép. Azonfelül a pc-t használhatod munkára is a későbbiekben konzolt pedig nem.

Szóval nekem +1 a PC javára

2015. jún. 19. 16:05
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ. Uh, elfelejtettem hogy egy ilyen pc lenne a vá
2015. jún. 19. 16:10
 3/16 Trevor. ***** válasza:
Nem akarok vitát, de én utálom (és még finoman fejeztem ki magam) a konzolt, szóval részemről +1 PC.
2015. jún. 19. 16:14
 4/16 A kérdező kommentje:

Választás

Amd fx 6300 3.5 GHz

Kingstone 2x4 GB 1600 hmz

Asus gtx 750 Ti 2 GB

(A telefon volt)

2015. jún. 19. 16:15
 5/16 anonim ***** válasza:
A konzolok történelmében most először fordult elő, hogy a hardver kb ugyanannyiba kerül, mintha egy ugyanolyan pc t építenél(teszem azt emlékezzetek vissza a ps3 megjelenésére, 110-120k körül volt, annyiból jó, ha ötöd olyan erős vasat lehetett anno építeni). Szóval az alap ár most nem igazán döntő, inkább az a kérdés, hogy milyen játékokkal akarsz játszani. Annyit elköltesz játékokra, amennyit pc n költenél fejlesztésre+játékokra(és nyilván jóval erősebb hardvered is lenne), de ha minden vágyad konzol exkluzív cuccokkal tolni, akkor nem igazán van választásod. Én nem vennék konzolt, gamepaddal szar játszani, és van egy elég erős gépem ahhoz, hogy mindennel tudjak játszani ami érdekel, és sokszor nagyon-nagyon olcsón lehet hozzájutni a játékokhoz(na meg működnek rajta a 2000 környékén kiadott cuccok is, időről időre mindig előveszek egy klasszikust, nem lenne poén, ha csak azok miatt kéne tartani még egy konzolt).
2015. jún. 19. 16:39
 6/16 anonim ***** válasza:
meg a steam
2015. jún. 19. 16:51
 7/16 anonim ***** válasza:

A konzol akkor jó választás, ha:

-szereted a hozzá érkező exkluzívokat

-esetleg van normális TV-d, PC-t pedig abszolút a 0-ról építenél (nincs monitorod, se külső perifériák)

-tényleg csak és kizárólag játékra, kikapcsolódásra kell a gép.

Ezen felül ha ~180.000 vagy több Ft-od van a konfigra és nem érdekelnek a konzol exkluzívok, akkor már 0-ról is jobban megéri felépíteni egy PC-t, ugyanis erősebb lesz mint a konzol.

2015. jún. 19. 17:00
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 19. 17:06
 9/16 anonim ***** válasza:

én konzolt vennék inkább,mert nagyon szeretek az ágybol játszani,nem kell várnom hogy bekapcsoljon a gép,nem is kell felkelnem bekapcsolni a konzolt

játékok használtan 5-10ezer ft körül mozognak

ja meg van benne blu ray lejátszó és ennyi

pc mellett meg amit elöttem írtak az van

2015. jún. 24. 02:20
 10/16 anonim ***** válasza:

Én tavaly november-október tájékán voltam olyan helyzetben mint te, végül a PC mellet döntöttem.

Először konzolt akartam venni, már tényleg úgy voltam vele hogy néhány nap múlva megveszem, de aztán megláttam, hogy a játékok 18.000-20.000 ft. környékén vannak és elkezdtem számolgatni. Arra jutottam hogy kb. most költöttem ugyanannyit a PC-re, mint ha konzolt vettem volna.

Eddig nagyjából 10 olyan játékot vettem PC-re ami nem inde cím vagy bundle csomagban kaptam meg, tehát teljes árú játék. (a legdrágább a GTA V, 14.000 ft volt) Átlagban olyan 10.000-11.000 ft voltak azok a játékok amiket vettem. Ehhez + hozzájön a PC ami kb. 200.000 ft-ból jött ki. Tehát eddig olyan 300.000-310.000 ft-nál állok PC-n.

Egy új konzol kb. 130.000 ft. Ha megvettem volna ugyanezeket a játékokat, akkor az úgy átlagban 18.000-20.000 ft-ra jött volna ki. Tehát olyan 310.000-330.000 ft ment volna el ugyanennyi idő alatt konzolra.

Későbbiekben ha fejleszteni kell a PC-t (pl.: új videókártya) akkor igaz hogy megint kell rá költeni kb. 60.000-et, de addigra sanszos hogy már a játékok kedvezőbb összege miatt meg is spóroltam ennyit.

Ha ehhez még hozzávesszük hogy a PC-t nem csak játékra, hanem nagyjából bármire lehet használni. Illetve hogy PC-n ott van a Steam, a HumbleBundle, a G2A és hasonló oldalak ahol fillérekért lehet megkapni a játékokat és ott van még a rengeteg kisebb-nagyobb indie játékok, amik sokszor még jobbak mint a AAA-s társaik, akkor összességében azt mondom hogy PC jobban megéri. Anyagilag kb. ugyanúgy jössz ki, de cserébe sokkal több szolgáltatást kapsz.

Még a prev. gen konzolok valóban jobban megérték az árukat. Olcsóbbak is voltak a konzolok és a játékok egyaránt és azok 10 évet ki is szolgáltak, ami összességében anyagilag nagyon megérte. Illetve még ott volt a kompatibilitás, mert a játékok valóban csúnyábbak voltak mint PC-n, de összességében kompromisszummentesen lehetett őket futtatni. A mostani konzolokkal az a probléma, hogy már sok nyitócím is olyan szinten meghajtotta a konzolokat, hogy szaggattak.

2015. jún. 26. 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!