Új generációs konzol vagy Gamer Pc?
Konzolt ha veszel akkor arra 20.000 ft egy játék. Egy évben vezsel rá 5 játékot, az kapásból 100.000ft+konzol+kiegészítők, tehát benne van 200.000 ft-ban.
Pc-t ha veszel akkor az bőven kijön ugye 200.000 ft-ból egy jó kis gép. Azonfelül a pc-t használhatod munkára is a későbbiekben konzolt pedig nem.
Szóval nekem +1 a PC javára
Választás
Amd fx 6300 3.5 GHz
Kingstone 2x4 GB 1600 hmz
Asus gtx 750 Ti 2 GB
(A telefon volt)
A konzol akkor jó választás, ha:
-szereted a hozzá érkező exkluzívokat
-esetleg van normális TV-d, PC-t pedig abszolút a 0-ról építenél (nincs monitorod, se külső perifériák)
-tényleg csak és kizárólag játékra, kikapcsolódásra kell a gép.
Ezen felül ha ~180.000 vagy több Ft-od van a konfigra és nem érdekelnek a konzol exkluzívok, akkor már 0-ról is jobban megéri felépíteni egy PC-t, ugyanis erősebb lesz mint a konzol.
én konzolt vennék inkább,mert nagyon szeretek az ágybol játszani,nem kell várnom hogy bekapcsoljon a gép,nem is kell felkelnem bekapcsolni a konzolt
játékok használtan 5-10ezer ft körül mozognak
ja meg van benne blu ray lejátszó és ennyi
pc mellett meg amit elöttem írtak az van
Én tavaly november-október tájékán voltam olyan helyzetben mint te, végül a PC mellet döntöttem.
Először konzolt akartam venni, már tényleg úgy voltam vele hogy néhány nap múlva megveszem, de aztán megláttam, hogy a játékok 18.000-20.000 ft. környékén vannak és elkezdtem számolgatni. Arra jutottam hogy kb. most költöttem ugyanannyit a PC-re, mint ha konzolt vettem volna.
Eddig nagyjából 10 olyan játékot vettem PC-re ami nem inde cím vagy bundle csomagban kaptam meg, tehát teljes árú játék. (a legdrágább a GTA V, 14.000 ft volt) Átlagban olyan 10.000-11.000 ft voltak azok a játékok amiket vettem. Ehhez + hozzájön a PC ami kb. 200.000 ft-ból jött ki. Tehát eddig olyan 300.000-310.000 ft-nál állok PC-n.
Egy új konzol kb. 130.000 ft. Ha megvettem volna ugyanezeket a játékokat, akkor az úgy átlagban 18.000-20.000 ft-ra jött volna ki. Tehát olyan 310.000-330.000 ft ment volna el ugyanennyi idő alatt konzolra.
Későbbiekben ha fejleszteni kell a PC-t (pl.: új videókártya) akkor igaz hogy megint kell rá költeni kb. 60.000-et, de addigra sanszos hogy már a játékok kedvezőbb összege miatt meg is spóroltam ennyit.
Ha ehhez még hozzávesszük hogy a PC-t nem csak játékra, hanem nagyjából bármire lehet használni. Illetve hogy PC-n ott van a Steam, a HumbleBundle, a G2A és hasonló oldalak ahol fillérekért lehet megkapni a játékokat és ott van még a rengeteg kisebb-nagyobb indie játékok, amik sokszor még jobbak mint a AAA-s társaik, akkor összességében azt mondom hogy PC jobban megéri. Anyagilag kb. ugyanúgy jössz ki, de cserébe sokkal több szolgáltatást kapsz.
Még a prev. gen konzolok valóban jobban megérték az árukat. Olcsóbbak is voltak a konzolok és a játékok egyaránt és azok 10 évet ki is szolgáltak, ami összességében anyagilag nagyon megérte. Illetve még ott volt a kompatibilitás, mert a játékok valóban csúnyábbak voltak mint PC-n, de összességében kompromisszummentesen lehetett őket futtatni. A mostani konzolokkal az a probléma, hogy már sok nyitócím is olyan szinten meghajtotta a konzolokat, hogy szaggattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!