Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyit gyorsultak az SSD-k a...

Mennyit gyorsultak az SSD-k a pl.3 évvel ezelőtti sebességekhez képest?

Figyelt kérdés
2016. aug. 14. 23:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Rengeteget.

Eleinte ugye, SATA3-as csatival jöttek. Az max 6Gbps elméletileg sebességet bír, ami 750MB/s-t jelent. Gyakorlatban ez 550-600MB/s-t bír. Nekem jelenleg is vagy egy Samsung, Pro sorozatból, ez tudja ezt a 600 körüli tempót. Ma rendeltem alkatrészeket (konkrétan egy full gépet összerakok), és ismét vettem egy SSD-t, szintén Samsungot, és szintén a Pro sorozatból. Azonban ez már nem SATA3-as csatival rendelkezik, hanem M.2-essel, ezen belül is PCI-e X4 csatornán kommunikál. Ennek a max elméleti sebesség (ha jól tudom, ebben nem vagyok biztos) már 32Gbps, 4GB/s sebességet jelent. Amit én vettem SSD-t, az konkrétan 1,2GB/S írási és 2,2GB/s olvasási sebességgel bír. Itt is látható, hogy milyen óriási különbség van.

Ezen felül vannak PCI-e csatisok, illetve még egy pár fajta, amiknek a sebességét nem igazán ismerem.

2016. aug. 15. 00:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok

[link]

Konkrétan ezt rendeltem most. Az m.2 ssd-k nagy előnye (számomra legalább is) még az is, hogy nem kell kábel, maga az ssd is baromi kevés helyet foglal. Az alaplappal egy síkban van, nem áll ki egyáltalán, nem kell neki semmilyen tárhely a gépházban stb.

2016. aug. 15. 00:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Konzumer vonalon (átlagfelhasználás) nincs lényegi változás.
2016. aug. 15. 00:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!